Iskorak Ministarstva u smjeru postizanja konsenzusa o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem

Ministrica Vučković održala sastanak s poljoprivrednicima na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.08.2021


 Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i suradnicima u subotu, 7. kolovoza 2021. godine, u Brodsko-posavskoj županiji održala radni sastanak s članovima Hrvatske poljoprivredne komore na temu predloženih Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Također, ministrica Vučković je u Požeško-slavonskoj županiji u nazočnosti saborske zastupnice i gradonačelnice grada Pakraca Anamarije Blažević otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak.

Ministrica Vučković je u Novoj Kapeli s članovima Hrvatske poljoprivredne komore iz sedam županija razmijenila mišljenja o aktualnoj problematici na temu Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saslušala primjedbe i sugestije predstavnika hrvatskih poljoprivrednika te je tom prilikom još jednom izrazila spremnost na nastavak suradnje u svrhu konstruktivnog i efikasnog rješavanja problematike poljoprivrednog zemljišta:

„Današnji sastanak još je jedan iskorak ovog Ministarstva u smjeru postizanja konsenzusa o raspolaganju najvažnijim resursom kojeg imamo, poljoprivrednim zemljištem, a što uključuje i uvažavanje dijela opravdanih primjedbi. Predloženi sustav bodovanja omogućit će jednostavnu, brzu, transparentnu i pravednu dodjelu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Poljoprivrednike predloženim izmjenama nastojimo motivirati da svoje resurse usmjere i na stvaranje dodatne vrijednosti - pri čemu ne umanjujemo vrijednost sadašnjeg rada“, izjavila je ministrica Vučković.

Također, ministrica Vučković je za jučerašnjeg radnog posjeta otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak u Velikom Banovcu, čime je uspješno mlado gospodarstvo udvostručilo broj sadnica jagoda te u isto vrijeme prepolovilo površinu uzgoja u plasteničkoj proizvodnji.

Tom se prilikom ministrica poljoprivrede osvrnula na poplave i olujno nevrijeme praćeno tučom koje je zahvatilo Požeštinu u lipnju ove godine te mjere pomoći za koje je, s ciljem ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda na tom području, Ministarstvo poljoprivrede osiguralo iznos od 20 milijuna kuna.

 

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice