Irfan Islami nakon igračke ostvario i uspješnu trenersku karijeru

Irfan Islami je danas trener nogometaša Šokadije iz Babine Grede, dok je u igračkoj karijeri bio u nekoliko prvoligaških sredina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.05.2020
 Rođen je prije 49 godina u Tetovu u Makedoniji, ali je već s 9 godina doselio s obitelji u Donje Andrijevce. Kada je imao 11 godina počeo je igrati nogomet u ondašnjoj Budućnosti iz Donjih Andrijevaca koja mu je matični klub.

U Donjim Andrijevcima zadržao se godinu dana te je prešao u pionire BSK-a danas Marsonije. Na Stadionu uza Savu zadržao se 6 godina te je od pionira kroz kadete i juniore došao i do prvog sastava BSK-a. Prvi nastup za seniore imao je kod Stipe Kedže u sezoni 88/89 u domaćoj utakmici protiv Novog Sada. U toj sezoni Međurepubličke lige odigrao je 16 utakmica te je postigao 1 gol u domaćoj pobjedi s 2:0 protiv Bratstva iz Gračanice. Nakon te jedne sezone u seniorima BSK-a odlazi u Vinkovce u ondašnji Dinamo, pa u suhopoljsku Mladost 127, pulsku Istru i splitski Hajduk koji je bio kruna njegove igračke karijere u sezoni 97/98.

Nakon Hajduka Irfan Islami otišao je u Makedoniju u Shkendiju, da bi se nakon toga vratio u Bjelovar u kojem je stekao veliko prijateljstvo koje traje i danas s Ognjenom Vukojevićem. U sezoni 2005/2006 iz Bjelovara se vratio u Donje Andrijevce u kojima je još igrao za prvu ekipu te je počeo raditi kao trener sa sve 3 mlađe selekcije kluba. U matičnom Tomislavu bio je je 3 sezone, da bi nakon toga naredne 3 proveo kao trener Gundinaca. U jesen 2017. godine postaje trener Marsonije u kojoj je bio prvih 10. kola.

Nakon rada u Marsoniji vraća se ponovno u svoje Donje Andrijevce u kojima je bio godinu i pol dana, a onda je stigla ponuda Šokadije iz Babine Grade. Ovaj klub natječe se u MŽNL Osijek / Vinkovci, dok ih je Irfan Islami vodio u posljednjih 6. kola u jesenskoj polusezoni. Na ljestvici se momčad iz Babine Grede nalazi u sredini ljestvice na 7. mjestu.

Islami ima i trenerske ambicije, ali ne žuri. Želja mu je jednoga dana vratiti se u Marsoniju, ali voditi klubove i u većem rangu natjecanja. Biti igrač ili trener nije isto. Ima puno različitosti i jako malo zajedničkog.

U trenerskoj karijeri Irfan Islami je 2 puta bio prvak i to s Tomislavom iz Donjih Andrijevaca u Prvoj, a s Gundincima u Drugoj Županijskoj ligi. Matični klub je iz Prve županijske uveo u Međužupanijsku, dok je s juniorima osvojio 5 naslova. Tako je s juniorima Gundinaca 3 puta bio pobjednik svoje lige, a isto je 2 puta učinio s juniorima Tomislava iz Donjih Andijevaca sa čijim je pionirima 4 puta postao prvak lige.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

Poginuo Andrija Andabak, junak domovinskog rata

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika