Industrijsko-obrtnička zanimanja i dalje tražena na tržištu

Na burzi rada i dalje najtraženija industrijska i obrtnička zanimanja – trenutno više od 50 oglasa na županijskoj burzi rada.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.02.2020


 Na burzi rada zavoda za zapošljavanje trenutno je otvoreno čak 159 oglasa za radna mjesta. Na popisu su različita – od ravnatelja ustanova, administrativnih poslova, sudionika projekta "Zaželi", profesora na fakultetima pa sve do niza obrtničkih i industrijskih zanimanja. Upravo je potražnja za obrtničkim i industrijskim zanimanjima stalna i poslodavci već godinama ukazuju upravo na njihovu nestašicu na lokalnom tržištu.

Automehaničari, autoelektričari i automehatroničari stalno su tražena zanimanja. No i zanimanje primjerice vozač motornog vozila. 

Dobro plaćeno zanimanje koje je uz to i stalno na vrhu popisa deficitarnih – to je idealan odabir za one koji ne planiraju studirati, a žele što prije na tržišta rada. 

Sustav trenutno nudi mogućnost stipendiranja učenika u obrtničkim zanimanjima što je dobra vijest i za poslodavce i za učenike i njihove roditelje. U konačnici zahvaljujući Mjerama aktivne politike zapošljavanja koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje učenici koji završe obrtnička i industrijska zanimanja i polože majstorski ispit mogu koristiti i nikad izdašnije potpore za samozapošljavanje koje su trenutno i do 110 tisuća kuna. 

Za sve one koji neće, barem za početak samostalno na tržište rada, trebalo bi osigurati radna mjesta. No ne tek bilo kakva. Već radna mjesta s primjerenim uvjetima rada i plaćama koje neće natjerati mlade da posao i budućnost potraže izvan Hrvatske. Tu na potezu nije ni država, ni županije nego isključivo poslodavci. 

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 374 prometna prekršaja, 17 prometnih prekršaja s 3 ozlijeđene osobe

4 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije preminule osobe od Covid-19

Unatoč ograničenjima u radu, goste posluživali unutar ugostiteljskog objekta

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske