Industrijsko-obrtnička škola bila domaćin 16. Državne smotre radova učenika s teškoćama u razvoju

Posljednja dva dana Industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin 16. Državne smotre radova učenika s teškoćama u razvoju koji se obrazuju za strukovna zanimanja. Na samoj smotri sudjelovalo je oko 20 škola iz cijele zemlje. A koje su danas izložile i prezentirale svoje uratke na izložbenim štandovima. I time dokazali da djeca s poteškoćama mogu jednako aktivno sudjeluovati u društvu i zajednici.

Autor: bportal | Datum objave: 08.04.2017
Industrijsko-obrtnička škola u Slavonskom Brodu po prvi puta bila je domaćinom 16. Državne smotre radova učenika s teškoćama u razvoju koji se obrazuju za strukovna zanimanja.  Na smotri je sudjelovalo ukupno 20 škola iz cijele zemlje. Uz prisutnost 39 mentora svoja znanja i vještine pokazalo je 55 učenika.

Industrijsko-obrtnička škola već četiri desetljeća obrazuje učenike s teškoćama. Tako su s pravom ove godine preuzeli ulogu domaćina. Glavni je cilj smotre, pokazivanje da ovi učenici stječu vještine i znanja, ali i odgovornost i samostalnost. Te da kvalificirano obavljaju strukovna zanimanja, te je to poticaj zapošljavanja osoba s teškoćama na otvorenom tržištu rada.

Tijekom smotre učenici su prezentirali svoje uratke na izložbenim štandovima, promovirajući svoja buduća zanimanja. Državna smotra zatvorena je zabavno-edukativnim programom učenika Industrijsko-obrtničke škole.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja