Ima li društvo negativnu percepciju prema hrvatskim braniteljima?

Ima li društvo negativnu percepciju prema hrvatskim braniteljima? Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine ponudila odgovore na okruglom stolu

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.11.2021


 Naime, u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, u Slavonskom Brodu u četvrtak je održan okrugli stol na temu negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima. U HVIDRI se moglo više čuti o problemima, ali i mogućim rješenjima.

Nekada heroji, danas na margini društva. Ako se pitaju hrvatski branitelji, više od ratnih rana nekada, bole ona koje trpe danas, a to su predrasude i stereotipi. Upravo zato u Slavonskom Brodu  je održan okrugli stol na temu  negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima. 

Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine glavni je organizator ovog događaja koji je u brodskoj HVIDRI okupio predstavnike različitih društvenih skupina, od predstavnika medija do studenata, kako bi kroz razgovor više saznali o problemima i ponudili moguća rješenja. 

Negativna percepcija, istaknuto je, itekao je vidljiva. Na svakom koraku. Negativni primjeri, ističu, uvijek su u prvom planu, dok se o pozitivnim primjerima, priča malo ili nimalo. Upravo to, navode, i žele mijenjati, jer priča ima i drugu stranu. Svjetlih primjera sve je više, istaknuto je i u Brodsko-posavskoj županiji. 

Poanta kako je naglašeno nije upirati prstom u krivca, već javnost osvjestiti da smo na neki način za lošu percepciju odgovorni svi, i početi ju mijenjati. 

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta