Ima li društvo negativnu percepciju prema hrvatskim braniteljima?

Ima li društvo negativnu percepciju prema hrvatskim braniteljima? Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine ponudila odgovore na okruglom stolu

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.11.2021


 Naime, u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, u Slavonskom Brodu u četvrtak je održan okrugli stol na temu negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima. U HVIDRI se moglo više čuti o problemima, ali i mogućim rješenjima.

Nekada heroji, danas na margini društva. Ako se pitaju hrvatski branitelji, više od ratnih rana nekada, bole ona koje trpe danas, a to su predrasude i stereotipi. Upravo zato u Slavonskom Brodu  je održan okrugli stol na temu  negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima. 

Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine glavni je organizator ovog događaja koji je u brodskoj HVIDRI okupio predstavnike različitih društvenih skupina, od predstavnika medija do studenata, kako bi kroz razgovor više saznali o problemima i ponudili moguća rješenja. 

Negativna percepcija, istaknuto je, itekao je vidljiva. Na svakom koraku. Negativni primjeri, ističu, uvijek su u prvom planu, dok se o pozitivnim primjerima, priča malo ili nimalo. Upravo to, navode, i žele mijenjati, jer priča ima i drugu stranu. Svjetlih primjera sve je više, istaknuto je i u Brodsko-posavskoj županiji. 

Poanta kako je naglašeno nije upirati prstom u krivca, već javnost osvjestiti da smo na neki način za lošu percepciju odgovorni svi, i početi ju mijenjati. 

Zadnje vijesti

Vinogorac želi u Međužupanijsku nogometnu ligu Brod/Požega

U Brodu otvorena kazališna i koncertna dvorana

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj