Idući tjedan kod nas i 37 stupnjeva?

Nakon kraćeg zatišja i za razliku od prije 10-ak dana nešto svježijeg, i starijima po zdravlje prihvatljivijeg, vremena, sa zapada Europe, najavljuje Acu Weather, stiže novi, navodno, još jači i opasniji toplinski val vrućine nego onaj od prije 10-ak dana.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 14.07.2022
Idući tjedan kod nas i 37 stupnjeva?


Pa tako u Portugalu, Španjolskoj i na jugu Francuske mjere i čak 44 stupnja! Sve češća pojava toplinskih valova izravna je posljedica klimatskih promjena jer se, kažu znanstvenici, povećava jačina, trajanje i učestalost ispuštanja u atmosferu stakleničkih plinova. Ovaj novi toplinski val koji stiže i kod nas drugi je u mjesec dana i mogao bi, kažu, dulje potrajati. 
 
Za Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju vrućine novog vala "kreću" od petka 15.srpnja s dnevnih 35 stupnjeva, sljedeća tri dana potom živa na termometru neće se spuštati danju ispod 30, da bi od srijede 20-og pa do subote 23.srpnja dnevna temperatura mogla doseći između 35 i 37 stupnjeva(!). Pri takvim visokim temperaturama naravno da je, bez obzira na starosnu dob, oprez nužan, velike vrućine itekako mogu naškoditi zdravlju, posebice kod kroničnih bolesnika.
 
Do kraja mjeseca srpnja, po dugoročnijoj prognozi, dnevna temperatura bit će između 28 i 31, noći će biti ugodnije sa 18 stupnjeva. No, i početak kolovoza bit će u znaku visokih temperatura, između 29 i 32, takvo će vrijeme danju potrajati sve do gotovo kraja mjeseca kolovoza. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara