Iduće nedjelje smotra dječjih folklornih skupina "Igra kolo maleno"

U našem gradu Slavonskom Brodu se i ove godine održavaju programi najstarije smotre folklora u Hrvatskoj, Brodsko kolo i to ove godine 53. puta po redu.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 20.05.2017
Svojim planiranim programskim aktivnostima, ova značajna manifestacija je započela još u siječnju u Sikirevcima, potom je u travnju održana Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije, Baranje i Srijema u Slavonskom Brodu.

Programi se nastavljaju u nedjelju 28. svibnja kad će u Osnovnoj školi Antun Mihanović biti održan program „Igra kolo maleno“, smotra je to dječjih folklornih skupina, a program započinje u 17,00 sati i sudjelovat će 19 skupina malih folkloraša sa područja BPŽ, a imat ćemo i goste i to iz Koritne, Kočerina – Hercegovina, Beničanaca i Rečice.

Odaziv ovolikog broja dječjih folklornih skupina pomalo ohrabruje s obzirom da smo pomalo zabrinuti sa trenutačnim stanjem kada su u pitanju odrasli folkloraši na području naše županije. Stoga organizatori pozivaju građane našega grada da budemo zajedno u školsko sportskoj dvorani OŠ Antuna Mihanovića u nedjelju 28.05. u 17,00 sati, te da ohrabrimo i podržimo naše najmlađe, jer smo svjesni da bez njih uskoro nećemo imati ni odraslih folkloraša. 

Zadnje vijesti

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu