"Idite svetom Josipu" - molitva za obitelji i Domovinu po zagovoru zaštitnika Hrvatske

Brojni vjernici i danas su hodočastili Gospi Brze Pomoći, u njezino svetište u Slavonskom Brodu. Hodočasnički dan proslavljen je u znaku Godine svetog Josipa, i 330. obljetnice njegova pokroviteljstva nad hrvatskim narodom, a prožeto je molitvom za za obitelji i za Domovinu, uz geslo 'Častimo uspomenu blaženog Josipa, zaručnika Djevičina'. Svečanu hodočasničku misu predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.11.2017


I ovog osmoga u studenome cjelodnevne mise i marijanske pobožnosti uz molitvu krunice. Svatko sa svojim nakanama. I zajedničkim – za obitelj i za Domovinu Hrvatsku, koja je već 330 godina pod zaštitom svetoga Josipa, zaručnika Marijina. U znaku Godine posvećene blaženome Josipu svečanu hodočasničku misu predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. 
 
Iako u Evanđelju nema puno zapisa o životu svetoga Josipa, u odlomku u kojemu se govori o navještenju  Isusova rođenja pa i o samom njegovom  rođenju, vjernicima je dano upoznati Josipovu poniznost i pravednost. Svetog Josipa je krasila i karakteristika prave muške snage koja mu je davala mogućnost da se može nositi sa svim teškočama svoga vremena. "Nedostaje nam te pravde i pravednosti koja je posebno krasila svetoga Josipa. Ali i istinske muške snage da se, poput njega, nosimo s izazovima svijeta i vremena", istaknuo je mons. Sente.
 
"Ne treba čuditi što je sveti Josip ovoga osmog u mjesecu studenom središte hodočasničkog molitvenog programa u brodskome marijanskom svetištu. Jer, upravo je on najpovezaniji s  Marijom i Isusom, odnosno s djelom spasenja koje je Bog izveo po Kristu", naglasio je preč. Ivan Lenić, dekan i župnik župe Gospe Brze Pomoći
 
Sveti je Josip glavni nebeski zaštitnik Domovine Hrvatske i čitavoga hrvatskoga naroda još od 1687 godine. Izabran tada jednoglasno od redova i staleža u Hrvatskome saboru.  Uz brojna marijanska svetišta, imamo i nacionalno svetište svetoga Josipa. Ono u Karlovcu. A Godina svetog Josipa je, poručuju svećenici, prigoda da i to duhovno mjesto zaživi u svijesti svakog vjernika kao mjesto nadahnuća i susreta s Bogom. 

 

Zadnje vijesti

Eksplozija plina u Vrpolju, ozlijeđena starica (83)

Prava zima stiže, jutarnji mraz, moguć i snijeg

Najuvjerljivija pobjeda malonogometaša Broda 035

SPORT

Sa 10:2 nadigrali Albonu Potpićan iz Labina

Najuvjerljivija pobjeda malonogometaša Broda 035

NAJČITANIJE DANAS

U sklopu Katarinskog sajma održana kreativna božićna radionica

Cilj je potaknuti kreativnost pri ukrašavanju vlastitoga doma

FOTO GALERIJA

Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"

"Sjajni momci" 8. prosinca dolaze u Slavonski Brod

42 plesača Top dance na Kupu Hrvatske

Igrači, trener i uprava Marsonije zapalili svijeće u sjećanje na pad Vukovara

Veliki gaf "Ubojstva u Orijent Expressu", pogledajte kako izgledaju planine oko Slavonskog Broda