"Idite svetom Josipu" - molitva za obitelji i Domovinu po zagovoru zaštitnika Hrvatske

Brojni vjernici i danas su hodočastili Gospi Brze Pomoći, u njezino svetište u Slavonskom Brodu. Hodočasnički dan proslavljen je u znaku Godine svetog Josipa, i 330. obljetnice njegova pokroviteljstva nad hrvatskim narodom, a prožeto je molitvom za za obitelji i za Domovinu, uz geslo 'Častimo uspomenu blaženog Josipa, zaručnika Djevičina'. Svečanu hodočasničku misu predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.11.2017


I ovog osmoga u studenome cjelodnevne mise i marijanske pobožnosti uz molitvu krunice. Svatko sa svojim nakanama. I zajedničkim – za obitelj i za Domovinu Hrvatsku, koja je već 330 godina pod zaštitom svetoga Josipa, zaručnika Marijina. U znaku Godine posvećene blaženome Josipu svečanu hodočasničku misu predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. 
 
Iako u Evanđelju nema puno zapisa o životu svetoga Josipa, u odlomku u kojemu se govori o navještenju  Isusova rođenja pa i o samom njegovom  rođenju, vjernicima je dano upoznati Josipovu poniznost i pravednost. Svetog Josipa je krasila i karakteristika prave muške snage koja mu je davala mogućnost da se može nositi sa svim teškočama svoga vremena. "Nedostaje nam te pravde i pravednosti koja je posebno krasila svetoga Josipa. Ali i istinske muške snage da se, poput njega, nosimo s izazovima svijeta i vremena", istaknuo je mons. Sente.
 
"Ne treba čuditi što je sveti Josip ovoga osmog u mjesecu studenom središte hodočasničkog molitvenog programa u brodskome marijanskom svetištu. Jer, upravo je on najpovezaniji s  Marijom i Isusom, odnosno s djelom spasenja koje je Bog izveo po Kristu", naglasio je preč. Ivan Lenić, dekan i župnik župe Gospe Brze Pomoći
 
Sveti je Josip glavni nebeski zaštitnik Domovine Hrvatske i čitavoga hrvatskoga naroda još od 1687 godine. Izabran tada jednoglasno od redova i staleža u Hrvatskome saboru.  Uz brojna marijanska svetišta, imamo i nacionalno svetište svetoga Josipa. Ono u Karlovcu. A Godina svetog Josipa je, poručuju svećenici, prigoda da i to duhovno mjesto zaživi u svijesti svakog vjernika kao mjesto nadahnuća i susreta s Bogom. 

 

Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju