I zgrada patologije brodske bolnice energetski obnovljena

Završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade patologije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" održana je danas u dvorištu Bolnice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.09.2021
I zgrada patologije brodske bolnice energetski obnovljena


 Ovaj 2. 568.758,69 kuna ukupno vrijedan projekt za cilj je imao provođenje mjera energetske obnove  koji su  rezultirali prelaskom zgrade iz energetskog razreda F u energetski razred C.  Po riječima ravnateljice Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirele Brechelmacher ovaj projekt dio je cijelog paketa od 20 projekata koje je Centar za razvoj BPŽ pripremio još 2018. godine za osnivača Brodsko-posavsku županiju i ustanove u zdravstvu kao što su Opća bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški te Dom zdravlja u Okučanima i Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu. U sklopu projekta energetske obnove zgrade patologije sanirani su krov i fasada, izmijenjena je  stolarija i rasvjetna tijela čime će se ostvariti uštede  od 74,58% na ukupnoj potrebnoj toplini za grijanje te smanjiti godišnje emisije CO2 za 42,43 t/god.

Ovaj projekt čiji je korisnik Brodsko-posavska županija sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Od ukupno 2. 568.758,69 kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, 1.566.984,69 kuna je iznos bespovratnih EU sredstava dok je  1.001.774,00 kuna iznos vlastitih sredstava Brodsko-posavske županije.

Na današnjoj svečanosti nazočili su privremeni pročelnik Branko Sabo u ime Brodsko-posavske županije,  zamjenik ravnatelja Bolnice prim. Boris Hrečkovski, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prim. dr. sc. Lidija Šapina, voditeljica Odjela za patologiju i citologiju dr. Ivana Mahovne, ravnateljica  Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmacher, te voditelj Centra za hitnu medicinu OHBP  dr. Anto Lukenda.

Uz značajne uštede i ljepši estetski izgled nakon energetske obnove, djelatnicima će se poboljšati uvjeti i ugoda boravka u zgradi, ali će se poboljšati i kvaliteta usluge za pacijente na drugim odjelima slavonskobrodske Bolnice.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara