I u Slavonskom Brodu obilježen Svjetski dan prve pomoći

Svjetski je dan prve pomoći. Obilježava se druge subote u rujnu. I ove godine obilježen je i u Slavonskom Brodu, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, čiji su djelatnici i volonteri prezentirali vještine i znanja u pružanju prve pomoći...

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.09.2019
I u Slavonskom Brodu obilježen Svjetski dan prve pomoći


Sve ovo radimo kako bismo građanima  posvijestili koliko je važna ta prva pomoć. Upravo je onaj koji ju zna pružiti taj koji će unesrećenom pomoći do dolaska Hitne pomoći. Kako to nekada može biti presudno za spas života svi mi građani bi trebali imati osnovna znanja i vještine u pružanju prve pomoći - kazala je Mirjana Matanović, ravnateljica GD Crvenog križa. 
 
Upravo je u toj edukaciji jedna od najvažnijih karika Crveni križ. "Naša je zadaća svima, od najmlađih do najstarijih, pružiti edukaciju. Većina nas, kao vozači, prošli smo to, ali jako je važno da prvu pomoć znaju pružiti i drugi. Tu našu edukativnu ulogu prepoznalo je i Ministarstvo obrazovanja, pa ćemo ove godine kroz novi kurikulum u školi za život raditi edukaciju kroz među teme" - najavila je Mirjana Matanović, ističući kako i na tom polju djelovanja važnu ulogu imaju volonteri kao osnovna snaga i poluga Crvenog križa. Oni su i danas bili na gradskoj Tržnici na štandu Crvenog križa, a posebno raduje što je među njima veliki broj srednjoškolaca i studenata.

Kako pomoći unesrećenom - provjeriti njegovo stanje, disanje, potom i reanimaciju ako je potrebna, prikazao je građanima djelatnik Gradskog društva Crvenog križa Tadej Petrić, a organizirano je i besplatno mjerenje hiperenzije i razine šećera u krvi za sve građane.

 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Obavijest roditeljima i učenicima o štrajku u osnovnim školama

„Živite svoj poziv, onako ponosno i časno kako ga je Šimo živio“

Milošević odbio sve prijedloge za mirno rješenje jugoslavenske krize

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Više od 1000 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u posjetu Slavonskom Brodu

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...