I u Slavonskom Brodu obilježen Svjetski dan prve pomoći

Svjetski je dan prve pomoći. Obilježava se druge subote u rujnu. I ove godine obilježen je i u Slavonskom Brodu, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, čiji su djelatnici i volonteri prezentirali vještine i znanja u pružanju prve pomoći...

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.09.2019
I u Slavonskom Brodu obilježen Svjetski dan prve pomoći
Sve ovo radimo kako bismo građanima  posvijestili koliko je važna ta prva pomoć. Upravo je onaj koji ju zna pružiti taj koji će unesrećenom pomoći do dolaska Hitne pomoći. Kako to nekada može biti presudno za spas života svi mi građani bi trebali imati osnovna znanja i vještine u pružanju prve pomoći - kazala je Mirjana Matanović, ravnateljica GD Crvenog križa. 
 
Upravo je u toj edukaciji jedna od najvažnijih karika Crveni križ. "Naša je zadaća svima, od najmlađih do najstarijih, pružiti edukaciju. Većina nas, kao vozači, prošli smo to, ali jako je važno da prvu pomoć znaju pružiti i drugi. Tu našu edukativnu ulogu prepoznalo je i Ministarstvo obrazovanja, pa ćemo ove godine kroz novi kurikulum u školi za život raditi edukaciju kroz među teme" - najavila je Mirjana Matanović, ističući kako i na tom polju djelovanja važnu ulogu imaju volonteri kao osnovna snaga i poluga Crvenog križa. Oni su i danas bili na gradskoj Tržnici na štandu Crvenog križa, a posebno raduje što je među njima veliki broj srednjoškolaca i studenata.

Kako pomoći unesrećenom - provjeriti njegovo stanje, disanje, potom i reanimaciju ako je potrebna, prikazao je građanima djelatnik Gradskog društva Crvenog križa Tadej Petrić, a organizirano je i besplatno mjerenje hiperenzije i razine šećera u krvi za sve građane.

 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Nastavlja se obnova zaštićenih spomenika kulture no u smanjenom iznosu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline