I u brodsko-posavsku županiju "stigla " je gripa

Zarazna i nimalo bezazlena bolest gripa, potvrđuju to u županijskom Zavodu za javno zdravstvo brodsko-posavske županije, "stigla" je ovih dana i na područje brodsko-posavske županije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 02.01.2020
I u brodsko-posavsku županiju "stigla " je gripa
  Prema informacijama, a po prijavama liječnika primarne zdravstvene zaštite i liječnika iz bolnice, za sada ukupno je prijavljeno 7 osoba kod kojih je registrirano da su oboljeli od gripe.

-Za očekivati je da će se broj oboljelih narednih dana i tjedana povećavati. Kada uspoređujem s drugim dijelovima Hrvatske, na čijem području je između 600 i 800 oboljelih, ovaj broj na području naše županije još uvijek nije velik, brodsko-posavska županija po stopi incidencije obolijevanja od gripe je među najnižima, sada "prednjači" grad Zagreb-kaže za Brodportal dr.Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Po podacima Referetnog centra, radi se o gripi H1N1 tipa A, koja dominira preko 95 posto, tu i tamo bude gripe tipa B. 

-Ono što treba kazati je da je broj oboljenja u državama našeg okruženja za sada vrlo nizak, za razliku, recimo, od Francuske gdje je intenzitet gripe nešto veći. Sadašnji intenzitet oboljenja od gripe kod nas sličan je, ili jednak toj situaciji od prošle godine, obično se u siječnju i veljači intenzivira broj oboljelih, tjedna incidencija, na pr., zna biti i 500 do 700 oboljelih. Lani je na našem području registrirano oko 3000 oboljelih od gripe-kazao je dr.Ante Cvitković.

Zadnje vijesti

4 allegra, 1 allegretto i 1 bolero otvorili 17. Dane plesa

Otvorena Gimnazija u Brodu

U nedjelju se održavaju tradicionalne 24. Dječje pokladne svečanosti

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti