I u brodsko-posavsku županiju "stigla " je gripa

Zarazna i nimalo bezazlena bolest gripa, potvrđuju to u županijskom Zavodu za javno zdravstvo brodsko-posavske županije, "stigla" je ovih dana i na područje brodsko-posavske županije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 02.01.2020
I u brodsko-posavsku županiju "stigla " je gripa
  Prema informacijama, a po prijavama liječnika primarne zdravstvene zaštite i liječnika iz bolnice, za sada ukupno je prijavljeno 7 osoba kod kojih je registrirano da su oboljeli od gripe.

-Za očekivati je da će se broj oboljelih narednih dana i tjedana povećavati. Kada uspoređujem s drugim dijelovima Hrvatske, na čijem području je između 600 i 800 oboljelih, ovaj broj na području naše županije još uvijek nije velik, brodsko-posavska županija po stopi incidencije obolijevanja od gripe je među najnižima, sada "prednjači" grad Zagreb-kaže za Brodportal dr.Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Po podacima Referetnog centra, radi se o gripi H1N1 tipa A, koja dominira preko 95 posto, tu i tamo bude gripe tipa B. 

-Ono što treba kazati je da je broj oboljenja u državama našeg okruženja za sada vrlo nizak, za razliku, recimo, od Francuske gdje je intenzitet gripe nešto veći. Sadašnji intenzitet oboljenja od gripe kod nas sličan je, ili jednak toj situaciji od prošle godine, obično se u siječnju i veljači intenzivira broj oboljelih, tjedna incidencija, na pr., zna biti i 500 do 700 oboljelih. Lani je na našem području registrirano oko 3000 oboljelih od gripe-kazao je dr.Ante Cvitković.

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji