I u 2022. građani nastavljaju s dobrovoljnom predajom oružja policiji

Policija poziva građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju, bez ikakvih sankcija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.05.2022
I u 2022. građani nastavljaju s dobrovoljnom predajom oružja policiji


 U sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ građani bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice.

Ove godine, od siječnja do travnja 2022. godine, građani su policijskim službenicima na području Policijske uprave brodsko-posavske predali ukupno:

Devet komada vatrenog oružja (od čega: pet komada automatskog, tri komada repetirajućeg te jedan pištolj);

35 komada rasprskavajućeg oružja (od čega: 29 ručnih bombi, dvije mine te četiri komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava),

1.563 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje,

te 0,2 kilograma eksploziva.

Policija poziva građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju, bez ikakvih sankcija.

Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te ih od građana preuzeti na siguran način.

U slučaju pronalaska oružja ili minskoeksplozivnih sredstava pozivaju se građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču kako ne bi došlo do aktiviranja, a time i do neželjenih posljedica.

Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te tako učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892. 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije