I osnovnoškolci iz Đakova posjetili manifestaciju "U svijetu bajki"

Stotinjak mališana iz Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" iz Đakova jučer je boravilo u posjetu Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.04.2022
I osnovnoškolci iz Đakova posjetili manifestaciju "U svijetu bajki"


 Sudjelovali su u brojnim aktivnostima koje se provode u sklopu programa manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić – Mažuranić". Tradicija je to koja se nastavlja već dvadesetu godinu, a kao izvanučionička nastava ima važnu ulogu u usvajanju nastavnih sadržaja.

Povodom toga na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić gradonačelnik Mirko Duspara susreo s učenicima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova koji su u Slavonski Brod došli povodom manifestacije. Učenike su obradovali kostimirani likovi iz Ivaninih priča, a gradonačelnik Mirko Duspara zaželio im je dobrodošlicu te predstavio sve ono što se događa u Slavonskom Brodu za vrijeme Svijeta bajki. 

Uz kuću Brlić, stotinjak učenika iz đakovačke Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić"  upoznalo je i brodsku Tvrđavu, pogledalo kazališnu predstavu te sudjelovalo u brojnim drugim aktivnostima.

Na susretu s učenicima sudjelovao je i europski prvak u boksu Gabrijel Veočić s kojima su se učenici rado fotografirali.

Učenici su sudjelovali i u kvizu, gdje su odgovarali na pitanja vezana uz grad iz bajki. Pet učenika koji su točno odgovorili nagrađeni su majicama s logom Malene i Klepetana. Tijekom svog boravka u Slavonskom Brodu degustirali su sokove i kolače koje su proizveli članovi klastera "Slavonska košarica".

Svijet bajki svake godine u grad privuče nekoliko tisuća djece. Do idućih Dječjih svečanosti, najavljuju u Turističkoj zajednici, moći će zaviriti i u kuću gdje su priče nastajale.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije