I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike

Brodsko-posavska županija i ove godine provodi niz projekata dodjele bespovratnih potpora u sektoru gospodarstva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.08.2019
I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike
 Potpore su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, udrugama i drugim neprofitnim organizacijama koje doprinose razvoju gospodarstva na području Brodsko-posavske županije. U prvoj polovici 2019. godine objavljena su i realizirana tri Javna poziva za ukupno 380.000 kuna bespovratnih sredstava od čega su sa 150.000 kuna financirani projekti udruga iz područja IKT sektora, 120.000 kuna namijenjeno je financiranju projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva dok je 110.000 kuna dodijeljeno udrugama iz područja vatrogastva za kupnju vatrogasne opreme i vozila.

Početkom lipnja 2019. godine objavljen je novi (četvrti) JAVNI POZIV za dodjelu potpora temeljem „Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu". Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 320.000 kuna. Potpore se dodjeljuju kroz ukupno 5 projekata pa se tako na ovaj Javni poziv mogu javiti i bespovratna županijska sredstva koristiti isključivo obrti i trgovačka društva. Potpore se dodjeljuju proizvođačima namještaja za nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu, za certifikaciju sustava kvalitete, za pojedinačne nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu u vezi s poduzetništvom i obrtništvom, za troškove pripreme i prijave projekata koji se planiraju financirati iz EU fondova i nacionalnih izvora financiranja te za povećanje konkurentnosti prerađivačke industrije (sufinanciranje kupnje novih strojeva, opreme, alata i dr.). Intenzitet potpore BPŽ iznosi 50 % prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi od 10 do 15 tisuća kuna, ovisno o projektu. 

Budući po ovom Javnom pozivu ima još slobodnih neiskorištenih sredstava, Brodsko-posavska županija poziva poduzetnike i obrtnike da se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti. Sve informacije o ovom Javnom pozivu mogu se naći na web stranici Brodsko-posavske županije.

Također, sve informacije mogu se dobiti i u županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo koji i provodi ovaj Javni poziv te na telefone 035/216-232 i 035/216-233. 

Zadnje vijesti

Zdravko Mamić iz Brlog Predstavlja objavio spot za novu pjesmu "Ulicama grada"

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

Mohamed Mo Cherif ostaje u Marsi

VIJESTI

VIDEO

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju