Humane zvijezde Hrvatske u Podcrkavlju

U organizaciji NK Podcrkavlje na istoimenom igralištu odigrana je Humanitarna utakmica između domaćih veterana i Humanih zvijezda Hrvatske. Sav prihod s utakmice bio je za nabavku opreme za rad s djecom s razvojnim rizicima za Dječji vrtić Bambi u Podcrkavlju. Naravno da je rezultat u drugom planu, dok su gledatelji mogli vidjeti nekoliko bivših nogometaša koji su imali lijepe karijere.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.04.2022
Humane zvijezde Hrvatske u Podcrkavlju


 Premda je uoči utakmice cijelo prijepodne padala kiša ona nije pokvarila kompletan ugođaj u Podcrkavlju jer se do popodneva vrijeme proljepšalo. Uvjeti za igru bili su više nego ugodni na terenu koji ima dobru drenažu tako da uopće nije bilo nakupina vode. Više od 300 gledatelja kupnjom ulaznice podržalo je akciju prikupljanju sredstava za nabavku opreme za rad s djecom s razvojnim rizicima za Dječji vrtić Bambi u Podcrkavlju. Naravno da su i Humane zvijezde Hrvatske pridonijele ovoj akciji što im je na kraju i svrha jer oni ne dobivaju niti jednu kunu potpore. Službeno je Udruga Humanih zvijezda Hrvatske 03 osnovana 2003. godine te su u ovih 19 godina do sada kroz odigravanje humanitarnih utakmica donirali 9.8 milijuna kuna. U Podcrkavlju su odigrali svoju 136 utakmicu u kojoj su zabilježili pobjedu s 5:1.

Od Humanih zvijezda Hrvatske bili su uglavnom bivši nogometaši: Goran Vlaovič, Robert Špehar, Vjekoslav Škrinjar, Vladimir Balić koji je u Podcrkavlje samo za ovu prigodu stigao iz Splita, pa braća Edin i Zemir Mujčin. Tu su bili Vinkovčani Goran Meštrović i Mario Lučić te Osječani Miroslav Žitnjak i Stjepan Čordaš kao i Robert Alviž iz Primoštena kojem je supruga iz Općine Podcrkavlje. Naravno da je uvijek s Humanim zvijezdama i glumac Slaven Knezović Grof koji rijetko kad propušta ovakve događaje.

Na ovoj utakmici od aktivnog igranja nogometa oprostio se Ivan Šajkunić kojem će Podcrkavlje u njegovoj bogatoj karijeri ostati posljednji klub.

Što se tiče same utakmice prvi je s 2 dobra pokušaja gostima zaprijetio Želimir Janković da bi u svojoj prvoj pravoj prigodi Humane zvijezde došle do vodstva. Robert Špehar bio je asistent za Gorana Vlaovića koji nije imao težak zadatak svladati Darka Lerotića na golu veterana Podcrkavlja. Igralo se sadržajno na obje strane, dok su gosti u 26. minuti udvostručili svoju prednost. Edin Mujčin osvojio je loptu koju je proslijedio Miroslavu Bičaniću, a ovaj upošljava Vlaovića koji je još jednom precizan za 0:2. Do kraja prvog poluvremena u 33. minuti Humane zvijezde postigle su i treći pogodak u akciji koja je krenula od Bičanića, dok je sada Vlaović vratio asistenciju Špeharu za 0:3. Današnji trener Marsonije svoj drugi gol postigao je na početku drugog poluvremena kada je Tihomir Janković pred svojim golom srušio Gorana Vlaovića, a sudac Dario Krajnović pokazao je na najstrožu kaznu. Špehar je potvrdio majstorstvo za 0:4. Domaći veterani Podcrkavlja za koje je prvi put nastupio Željko Hrušovski jer je u klubu trener seniorske ekipe su u 62. minuti postigli počasni pogodak. Upravo je Hrušovski ubacio dobru loptu za imenjaka Pejića koji je ujedno predsjednik Podcrkavlja, a on je točan za 1:4. Mogao je Pejić nešto kasnije postići i svoj drugi gol ponovno na dodavanje Hrušovskog, ali je bivši vratar Hajduka Vladimir Balić pokazao svoje kvalitete. U završnici utakmice u 73. minuti Stjepan Čordaš bio je dodavač za Miroslava Bičanića koji je postavio konačnih 5:1 za Humane zvijezde protiv veterana Podcrkavlja.

Humane zvijezde Hrvatske godišnje odigraju do 8 utakmica, dok se veterani Podcrkavlja sastanu 2 do 3 puta u godinu dana. Slijedeći nastup Humane zvijezde Hrvatske imat će 5. svibnja u Travniku protiv Humanih zvijezda BiH za koje bi trebali igrati: Janjuš, Baljić, Barbarez, Varešanović, Šabić, Konjić, Repuh, Blaž Slišković, Bolić i ostali.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara