HU Dobra volja: "Pomozite obitelji Dugalić iz Slavonskog Broda koja živi u iznimno teškim uvjetima!"

Članovi Humanitarne udruge "Dobra volja" upućuju apel za pomoć tročlanoj obitelji Dugalić iz Slavonskog Broda koja živi u iznimno teškim uvjetima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.10.2017
HU Dobra volja: "Pomozite obitelji Dugalić iz Slavonskog Broda koja živi u iznimno teškim uvjetima!"


Tročlana obitelj Dugalić iz Slavonskog Broda živi u uvjetima i u kući u kakvoj ni jedan čovjek ne bi trebao živjeti. Prije sedam mjeseci članovi Udruge Dobra volja iz Zagreba počeli su prikupljati novac da se ovoj obitelj sagradi nova kuća. Malena ali sigurna. U udruzi kažu kako su prikupili svega 41 000 kuna, svjesni da  tim novcem ne mogu sagraditi kuću od temelja. Zato su krenuli u potražnju montažne kućice ili stambenog kontejnera. Ali, bezuspješno. Ili su malene ili su trule. Bezuspješno su slali i apele prema firmama da pomognu s materijalom. Pa i brojnim općinama. Jedina  se odazvala Općina Antunovac koja je donirala 1000 kuna.

"Pisali smo također i onim malo većim 'facama' koje su navodno tu da služe narodu. Ured Predsjednice je donirao 2 000 kuna. I sad smo tu gdje jesmo i ne znamo kuda dalje. I dok mi razmišljamo, komadi kuće u kojoj žive padaju, strop se raspao. Viki, dijete s Down sindromom, njezina majka koja je bolesna i njezin otac koji je ostao bez obje noge žive u ovoj prostoriji gdje je sve puno vlage. Što će biti kada padne snijeg? Ako se nešto dogodi,hoćemo li se gristi jer nismo uspjeli? Dalje moramo, ali ne znamo kuda. Prije nekoliko dana, mama Zlata je otišla u ljekarnu. Cijev od peći je ispala iz zida koji se raspada i dim se počeo širiti cijelom prostorijom, pa je tata rekao Viki da brzo smoči krpu koju su stavili na lice da se ne uguše. I Viki je to učinila, jer razumije. Razumije i da smo joj obećali da će imati svoju sobicu. Ali bez vas je to nemoguce. Ako "veliki " neće pomoći i ne čuju nas, mi mali jednostavno moramo. Obitelj nema nibojler, pokvario se, jer jedna nevolja ide za drugom. MOLIMO VAS pomozite nam da pomognemo Viktoriji i njenoj obitelji!" napisali su u apelu iz Udruge Dobra volja. 

Potreban  je građevinski materijal ili kune da se materijal kupi.
Ako imate dobru volju i mogućnosti odvojiti od sebe za Viki i njene roditelje, možete uplatiti na račun (s naznakom: za obitelj Dugalic): 
 
Žiro račun za uplatu donacija:
Erste&Steiermarkische bank d.d.
IBAN: HR0524020061100787075
Swift broj ESBCHR22
Zadnje vijesti

Rukometaši Broda uoči nove sezone

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

Općinski sud u Slavonskom Brodu konačno ide u obnovu

VIJESTI

Vrijednost projekta gotovo 270 tisuća kuna

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

NAJČITANIJE DANAS

Matija i Dejan zadovoljni premijernim nastupom

VIDEO Brođani uspješni na Svjetskom natjecanju u Parizu

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"