Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju 22 milijuna eura iz Norveške darovnice

Do 15. studenog hrvatski poduzetnici mogu se prijaviti na natječaj Business Development and Innovation Croatia, koji provodi norveška državna agencija. O natječaju su svi zainteresirani danas više mogli čuti u prostorima Županijske komore u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2020


 22 milijuna eura iznos je hrvatskim poduzetnicima stavljen na raspolaganje kroz Norvešku darovnicu. No da bi sredstva i dobili, moraju se prijaviti na natječaj „Business Development and Innovation Croatia“. U Županijskoj gospodarskoj komori, zato je dana organiziran Infodan, koji je organiziran nakon online konferencije za poslovni program Business Development and Innovation Croatia radi pružanja dodatnih praktičnih informacija i odgovora gospodarstvenicima o natječaju Programa, postupku, obrascima i pratećim dokumentima prijave za bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su glavni fokus Programa.

Poslovni program financira se iz norveške darovnice i dio je financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške darovnice (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021.

Ciljevi natječaja na koji se mogu prijaviti svi – od mikro, malih, srednjih do velikih poduzeća su stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta, te razvijanje dugoročne poslovne suradnje između hrvatskih i norveških gospodarskih subjekata. 

Hrvatska gospodarska komora sa norveškom državnom agencijom Innovation Norway koja i provodi natječaj, partnerske odnose razvija još od 2016. godine. Kroz predavanja kao što je bilo i ovo danas, pomažu im i oko informiranja i upoznavanja sa samim programom.  Iako pozitivni pomaci postoje, kada je inovativnost u pitanju, upozoravaju lokalni poduzetnici, pred Hrvatskom je još dug put. 

HGK

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata