"Hrvatski anđeli rata" novi film Jakova Sedlara premijerno prikazan u Slavonskom Brodu.

U organizaciji udruge HVIDR-a Slavonski Brod jučer je premijerno u kazališno koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić prikazan film Jakova Sedlara pod nazivom “Hrvatski anđeli rata”.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.06.2020


 Prvi je film o stradanju djece u tijekom srbijansko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku. Snimljen je iz želje da se ne zaborave zločini počinjeni nad djecom u obrambenom Domovinskom ratu. Dodatni je motiv činjenica da je preko 30 godina  ova tema bila prešućena. Osim izostanka medijskog pokrića, u školskim udžbenicima rijetko se ili nikako spominju djeca ubijena ili ranjena u srpskoj agresiji, još se manje govori o uništenim obiteljima, o trajnim posljedicama ljudi koji su kao djeca preživjeli ratne strahote.

Film traje 60 minuta. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, a interpretira ga Dragan Despot. Najavljeno je da će biti preveden i na engleski jezik.

Koliko je teško bilo snimati ovaj film, rekao je sam Jakov Sedlar u emisiji Klopka SBTV-a koju možete pogledati u videu ispod.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu