Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u dvije utakmice bolja od BIH

U prvom susretu bilo je 69:54, a u drugom 68:56 za djevojke izbornika Stipe Bralića

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.06.2019
Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u dvije utakmice bolja od BIH


 U sklopu ljetnih priprema Hrvatska ženska seniorska košarkaška reprezentacija u dvorani Vijuš odirala je dvije prijateljske utakmice sa selekcijom BiH. Rezultat je u oba susreta bio približan kao i razlika u koševima s tim da je u prvom susretu Hrvatska stalno imala vodstvo koje je BiH samo uspjela smanjiti, dok je u drugoj utakmici gostujuća ekipa bila u vodstvu, a domaće su došle do preokreta i još jedne pobjede.

Više razloga za zadovoljstvo nakon ovih utakmica može imati izbornik Hrvatske Stipe Bralić koji ovo ljeto ima pomlađenu reprezentaciju budući nedostaje 14 igračica. Izbornik hrvatskih košarkašica svakako kroz ove utakmice želi vidjeti na koga od ovih igračica može računati od jeseni kada kreću kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo. Podsjetimo da se Hrvatska već 2 puta nije plasirala na Europsku smotru, pa je stoga nakon 6 godina u reprezentaciju vraćen Bralić. Slična je situacija i u selekciji BiH budući je i kod njih pomlađena ekipa sa samo 4 standardne djevojke. U ovakvom odnosu snaga domaće su u obje utakmice bile bolje za dvije zaslužene pobjede.

U prvom susretu Hrvatska je svladala BiH sa 69:54 te su djevojke izbornika Bralića od početka imale prednost koju su sigurno čuvale do kraja. Kod domaćih je Lea Miletić postigla 21, a Brođanka Mihaela Lazić 13 koševa. S druge strane kod gošći najbolji dojam ostavila je Nikolina Džebo  s 21 poenom. U drugom susretu je selekcija BiH nakon prve četvrtine imala vodstvo od 23:18, da bi tek u posljednjoj minuti druge dionice Lea Miletić s tricom Hrvatskoj vratila nakon dugo vremena minimalnu prednost s 33:32 koliko je bilo na poluvremenu. U nastavku domaće rade seriju od 12:0 te ubrzo imaju dvoznamenkastu prednost za 42:32, dok su tu razliku sigurnom igrom sačuvale do kraja za konačnih 68:56. Prvo ime kod Hrvatske u drugoj utakmici bila je Riječanka Mia Mašić koja je postigla 19 koševa uz 5 pogođenih trica iz 7 pokušaja.

Uz Mašić vrijedi izdvojiti i učinak koji je imala Lea Miletić, a to je 13 poena i 8 skokova, dok je Ana Petrak uz 11 koševa dodala 6 skokova i 5 dodavanja. U selekciji BiH po 13 ubačaja imale su Jovana Marković i Miljana Džombeta, dok je Milica Deura uz 10 poena u svoju statistiku upisala i 7 skokova.

Za Hrvatsku žensku reprezentaciju dvije utakmice protiv BiH bile su 4.-te u ovim ljetnim pripremama, dok su ima još ostala 2 susreta koja se 21. i 22. lipnja igraju Slovačkoj.

 

Zadnje vijesti

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Zagrebačka Isusovačka akademija uzdignuta na status sveučilišta

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“