Hrvatska slavi Dan državnosti!

U povodu današnjeg Dana hrvatske državnosti brojna su izaslanstva odala počast svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu i u borbi za samostalnu i neovisnu Domovinu, polaganjem vijenaca i molitvom pred središnjim križem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2019
Hrvatska slavi Dan državnosti!


Na dan hrvatske državnosti odajemo počast svima onima kojima dugujemo Domovinu! Vijence su položili čelnici Brodsko posavske županije i Grada Slavonskog Broda, predstavnici Udruga prizašlih iz Domovinskog rata, Policije, Hrvatske vojske i političkih stranaka
 
Hrvatska je ustala u obranu Domovine i pretrpjela teška razaranja uz brojne ljudske žrtve. Imali smo tada odlučno državno vodstvo, na čelu s predsjednikom Tuđmanom, koji je postigao narodno jedinstvo. No,  kao narodu danas nam, čini se, najviše nedostaje zajedništva, istaknuli su u ovoj prigodi i župan Danijel Marušić i gradonačelnik Mirko Duspara. 
 
Ustavna odluka o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske koju je donio Hrvatski sabor 25. lipnja 1991. nije tek slovo na papiru. Sudbonosna je to odluka koja je odredila budućnost svih građana Lijepe naše. Usprkos svemu, Hrvatska je dočekala međunarodno priznanje 15. siječnja 1992. Danas je punopravna članica NATO-saveza, a od 2013. i Europske unije.  
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO

Imenovana nova uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila

Djeci ni u kojem slučaju ne davati petarde i drugu pirotehniku

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno