Hrvatska slavi Dan državnosti!

U povodu današnjeg Dana hrvatske državnosti brojna su izaslanstva odala počast svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu i u borbi za samostalnu i neovisnu Domovinu, polaganjem vijenaca i molitvom pred središnjim križem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.06.2019
Hrvatska slavi Dan državnosti!


Na dan hrvatske državnosti odajemo počast svima onima kojima dugujemo Domovinu! Vijence su položili čelnici Brodsko posavske županije i Grada Slavonskog Broda, predstavnici Udruga prizašlih iz Domovinskog rata, Policije, Hrvatske vojske i političkih stranaka
 
Hrvatska je ustala u obranu Domovine i pretrpjela teška razaranja uz brojne ljudske žrtve. Imali smo tada odlučno državno vodstvo, na čelu s predsjednikom Tuđmanom, koji je postigao narodno jedinstvo. No,  kao narodu danas nam, čini se, najviše nedostaje zajedništva, istaknuli su u ovoj prigodi i župan Danijel Marušić i gradonačelnik Mirko Duspara. 
 
Ustavna odluka o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske koju je donio Hrvatski sabor 25. lipnja 1991. nije tek slovo na papiru. Sudbonosna je to odluka koja je odredila budućnost svih građana Lijepe naše. Usprkos svemu, Hrvatska je dočekala međunarodno priznanje 15. siječnja 1992. Danas je punopravna članica NATO-saveza, a od 2013. i Europske unije.  
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Organizacija jednosmjenske nastave na području grada Slavonskog Broda

Sezona kupanja na brodskom Poloju u punom jeku

Dermatolozi upozoravaju: sunce je korisno, no i opasno

FOTO GALERIJA

20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju"

Gastro večeri u Batrini ponovo privukle brojne posjetitelje

Partibrejkersi i Letu štuke razvalili Rock Starce

Marsonia u Oprisavcima sa Zadrugarom odigrala 1:1

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja