Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

Započeo je i posljednji ciklus kvalifikacija za Hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se slijedeće godine održati u Srbiji i Latviji.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.11.2018


 Reprezentaciju očekuju dvije utakmice na domaćem terenu. Prvo slijedi dvoboj s Italijom koji je na rasporedu ove subote, 17. studenog u slavonskobrodskoj dvorani Vijuš od 19 sati, a nakon toga i utakmica Makedonijom u Zaboku 4 dana kasnije.

Hrvatska ženska seniorska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu te je odmah krenula put Slavonskog Broda. Djevojke izbornice Anđe Jelavić od početka ovoga tjedna u dvorani Vijuš pripremaju se za iznimno važnu utakmicu protiv Italije. Tako djevojke izbornice Jelavić imaju tek 5 dana priprema za utakmice koje odlučuju o putu na najvažnije europsko košarkaško natjecanje. 

Nema nikakve dvojbe da će dvije utakmice u skupini H odlučiti o prvoplasiranoj i drugoplasiranoj reprezentaciji, a u ovom trenutku na njih “polažu pravo” Italija kao vodeća te Hrvatska i Švedska. Prema tome puno toga bit će jasnije nakon utakmica između Hrvatske i Italije ove subote u dvorani Vijuš te Italije i Švedske u La Speziji. Hrvatskoj odgovara samo pobjeda protiv Italije i tada bi obje reprezentacije imale po 3 pobjede i 2 poraza. Švedska je apsolutni favorit protiv Makedonije i ona će imati prije okršaja sa Italijom 4 pobjede i 1 poraz. Hrvatska će u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici u Zaboku tražiti pobjedu protiv Makedonije i uz pobjedu protiv Italije imat će 4 pobjede i dva poraza. Kapetanica ove mlade ekipe je Antonija Sandrić koja je drugi najbolji strijelac sa 17.8 koševa prosječno te je naša najbolja asistentica s 5 po utakmici. 

U slučaju pobjede Italije nad Švedskom, sve 3 reprezentacije imat će po 4 pobjede i 2 poraza. Zatvorio bi se krug od te 3 reprezentacije u kojem je Švedska dva puta pobijedila Hrvatsku, Italija dva puta Švedsku, a Hrvatska dva puta Italiju. Bit će vrlo važna i koš razlika, ali prije bilo kakvih kalkulacija treba u dvorani Vijuš ove subote preskočiti prvu zapreku zvanu Italija. Marija Režan je naša najkorisnija košarkašica i najbolji strijelac s 23.8 koševa te skakačica s 9.5 skokova po utakmici.

Hrvatska je pred prepunim gledalištem u San Martinu di Lupari na krilima tada izvrsnih u prvom redu Marije Režan, kapetanice Antonije Sandrić i Ivane Dojkić pobijedila Italiju. Ako su to naše košarkašice uspjele u Italiji, zašto ne bi i u dvorani Vijuš pred slavonskobrodskim gledateljima.

Svi su svjesni uloge koju nosi ova utakmica, uostalom kao i Talijanke, pa je tim više zajamčena odlična košarkaška predstava pred vjerujemo punim Vijušem i odličnom atmosferom kakvu je naša reprezentacija već iskusila u toj dvorani.

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja