Horvat o Đuri Đakoviću: Ovako više ne ide

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je u Velikom Trgovišću da će se naći izvor financiranja za zaostalu plaću radnika Đure Đakovića, ali i da nakon toga treba donijeti odluku kako dalje.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 01.11.2019
Horvat o Đuri Đakoviću: Ovako više ne ide
 - Radnicima i sindikatima prije nekoliko dana sam obećao da ćemo izvor financiranja za ovu zaostalu plaću naći. Morat ćemo sjesti za zajednički stol i  vidjeti kako dalje, jer filozofija kakvu je ta tvrtka imala u svojoj povijesti očito u globalnoj konkurenciji unutar koje Đuro Đaković danas funkcionira jednostavno više nije prihvatljiva, izjavio je Darko Horvat, prenosi HRT.

O svemu će se više znati sutra, u subotu, 2. studenog kada je u jutarnjim satima župan Danijel Marušić sazvao konferenciju za javnost na kojoj će izvijestiti o novim informacijama vezanim uz isplatu zaostalih plaća za rujan radnika Đure Đakovića koji su u štrajku od četvrtka, 24. listopada. U štrajk je krenulo oko 700 zaposlenika Grupe, Specijalnih vozila i Industrijskih rješenja. 50-ak radnika industrijskih je početkom tjedna ipak dobio plaće i nije u štajku, a ostali radnici ostaju u štrajku do isplate plaće. Direktor Marko Bogdanović u srijedu je podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Đuro Đaković Grupe koju sada vodi član Uprave Slaven Posavac.

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge