Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Advent u Slavonskom Brodu ove je godine vizualno još atraktivniji i sadržajno bogatiji, a pokloni Svetog Nikole i hologramska projekcija Ivaninih likova iz bajke posebno su oduševili najmlađe posjetitelje

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.12.2019
Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu
Božićni sajam i jedinstvena blagdanska atmosfera, ali i brojna iznenađenja, ovog su vikenda u Slavonski Brod privukli mnoštvo posjetitelja. Ivanin vlak, prepun blagdanskog duha i ozarenih dječjih lica, na blagdan sv. Nikole stigao je iz Vinkovaca, dok je u subotu prijevoz autobusima organiziran iz Đakova i Požege. Građani Slavonskog Broda i brojni posjetitelji imali su priliku uživati u nastupu mađioničara, hologramskoj projekciji Ivaninog svijeta bajki na vodenom zidu kanala uz Tvrđavu, bogatoj gastronomskoj ponudi te se družiti s Potjehom, Kosjenkom, Tintilinićem i Domaćima na raznim lokacijama u gradu. Dječicu je posebno razveselio Sveti Nikola koji je, stigavši u kočiji, svima podijelio prigodne darove, dok su večernji dio programa obilježili koncerti Kiće Slabinca te Dominik&CO. 

„Ponosan sam što mogu reći da Slavonski Brod ove godine ima uistinu bajkoviti advent, a sve zahvaljujući ponovnom oživljavanju likova najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Divno je vidjeti mnoštvo nasmiješenih dječjih lica kako radoznalo šeću gradom i upijaju ovaj jedinstveni božićni ugođaj. Bogat i raznovrstan sadržaj naše sugrađane i drage goste očekuje i narednih dana stoga pozivam sve generacije da nam se pridruže i uživaju u jedinstvenoj božićnoj bajci“, rekao je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara. 

Uz bogat blagdanski program koji se sastoji od brojnih koncerata, predstava, radionica za djecu i božićnog sajma na kojemu izlagači prigodnog božićnog asortimana predstavljaju svoje proizvode, posjetitelji se mogu zabaviti i na dvama klizalištima, u Tvrđavi i na glavnom gradskom trgu. Osim po sadržaju, Advent iz davnina jedinstven je i po uređenju pa tako Korzo krasi impresivna adventska dekoracija - pop up knjiga Priče iz davnine u sklopu koje posjetitelji mogu ući u šumu Striborovu, zaplesati kod bake i Domaćih, družiti se s Potjehom, Marunom i Ljutišom te se slikati s Nevom kod njenog mlina. Kad se upale večernja svjetla, posebnu pažnju privlači "svjetleća" bajka smještena tik do Ivaninog spomenika, a diljem grada raspoređeni su i prigodno ukrašeni punktovi za fotografiranje s Ivaninim likovima.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te sve ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da posjete Slavonski Brod te uživaju u nezaboravnom Adventu iz davnina koji traje sve do 29. prosinca i donosi brojna iznenađenja.

Advent iz davnina, inspiriran animiranim interaktivnim obradama „Priča iz davnina“ koje su osvojile brojne nagrade promovirajući djelo Ivane Brlić Mažuranić u cijelom svijetu, osmislila je umjetnička direktorica Helena Bulaja Madunić na poziv Grada Slavonskog Broda. Nastavak je to uspješnog projekta Vlak iz davnina iz travnja ove godine kada je Slavonski Brod upriličio bajkovitu proslavu rođendana najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Cjelokupni program Adventa iz davnina možete pogledati na linku.

Zadnje vijesti

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

Mile Maras najbolji senior, Stjepan Damjanović junior na šahovskom turniru povodom Dana pobjede

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu