Hojsak & Novosel izbacili novi singl 'Grličica grkovala'

Vežite se, polijećemo! – ovako bi nekako mogli opisati novi virtuozni uradak našeg autentičnog dua Hojsak & Novosel. Riječ je o drugom singlu s nadolazećeg albuma Traditional Songbook.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.08.2021
Hojsak & Novosel izbacili novi singl 'Grličica grkovala'


Podsjetimo, prvi singl Ribara starog kći kojeg su snimili u suradnji s Perom Galićem predstavili su u lipnju, a sada nam donose novu dozu energičnog ethno jazza. Video uradak djelo je Cinematic studija iz Osijeka. Režiju potpisuje Josip Grizbaher, a direktor fotografije je Tomislav Šilovinac.

S obzirom da se album zove Traditional Songbook, htjeli smo glazbom predstaviti što više hrvatskih krajeva. Tražio sam nešto iz središnje Hrvatske i naišao na ovaj napjev iz Pokuplja. Odmah mi se svidjela ritmika i jednostavnost melodije i aranžman je izašao sam od sebe. – kazao nam je Filip Novosel
 
Kako provode ljeto, te koji su im planovi za jesen kazao nam je Tihomir Hojsak:
 
Lipanj i srpanj bili su puni koncerata. Svirali smo od Slavonije pa do Dalmacije, a posebna čast bila je nastupati na uglednim festivalima kao što su Brodsko glazbeno ljeto s našim Perom Galićem, te na Međunarodnoj smotri folklora i Hvarskim ljetnim večerima. Nastupi na velikim festivalima potvrda su naše kvalitete i da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Kolovoz smo rezervirali za odmor s obiteljima, predstavljanje novog singla kao i to da se pripremimo za radnu jesen. 
 
A na jesen ih čekaju novi izazovi i novi koncerti kao i izlazak spomenutog albuma. 
 
Možete primijetiti da smo i ovaj video kao i prošli (Ribara starog kći) snimili u kultnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Imamo sjajnu suradnju s ovom dvoranom i jedva čekamo našu koncertnu promociju novog albuma koja je već zakazana za 16. listopada upravo u HGZ-u. Bit će to ujedno i humanitarni koncert za obnovu dvorane. – dodao je Filip Novosel
  
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška