Hojsak & Novosel i Pero Galić oduševili brodsku publiku

Nastavljeni su programi 32. Brodskog glazbenog ljeta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.06.2021
Hojsak & Novosel i Pero Galić oduševili brodsku publiku


 Na ljetnoj pozornici ispred Kazališno koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić održan je fantastičan koncert dua Hojsak & Novosel uz gosta Peru Galića, pjevača grupe Opća Opasnost.

Jedinstven spoj tambure i kontrabasa uz izuzetan vokal Galića oduševio je brodsku publiku koja je ispunila plato ispred dvorane u vrućoj ljetnoj noći gdje je temperatura oko 21 sat kada je koncert krenuo i dalje bila iznad 30 stupnjeva Celzija. Koncert su započeli autorskim pjesmama,  a potom se dvojcu Hojsak & Novosel pridružio legendarni Galić koji je pokazao da se odlično snalazi i u potpuno novom žanru čime je više puta zaradio pljesak Brođana.

"Još jedna večer koju ćemo dugo pamtiti i prepričavati je iza nas.. Hvala svima na čestitkama i komentarima! Hvala KKD Ivana Brlić Mažuranić i svima u BGLJ na ukazanom povjerenju. Sad smo u velikom problemu što i kako ćemo na godinu", napisali su Hojsak & Novosel nakon koncerta na Facebook profilu.

Drnjančanin Tihomir Hojsak i Brođanin Filip Novosel čine duo koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani glazbenici, skladatelji, umjetnici koji su zajednički rad po prvi puta javnosti predstavili 2016. objavivši debitantski album „Bow vs. Plectrum“. Album je godinu dana po objavljivanju, 2017. godine, bio nominiran u četiri kategorije za Glazbenu nagradu Porin. S uspjehom albuma dogodio se njihov karijerni uzlet pa su tako ostvarili uspješne koncertne turneje u SAD-u, Kini i Australiji. Drugi album su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, treći album "Perle" su snimili s Gibonnijem, a na njemu se pojavljuju još neka poznata glazbena imena poput Damira Urbana, Monike Leskovar, Elvisa Stanića, Ismaila Lumenovskog, Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog. Trenutno su pri kraju novog albuma na kojem gostuje upravo Pero Galić.

Dio atmosfere sa sinoćnjeg koncerta donosimo u nastavku:

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška