Hojsak&Novosel stoje iza novih jinglova emisije Dobro jutro, Hrvatska

Stigla nam je jesen, a s njom i novi jinglovi u HRT-ovoj mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.09.2020
Hojsak&Novosel stoje iza novih jinglova emisije Dobro jutro, Hrvatska


 Novi jinglovi prikazuju prekrasne panoramske kadrove raznih dijelova lijepe naše, uz prepoznatljivu temu emisije Dobro jutro, Hrvatska u ponešto drugačijoj izvedbi. Iza ovih svježih aranžmana stoje Filip Novosel i Tihomir Hojsak, poznatiji još i kao duo Hojsak&Novosel. Podsjetimo, duo Hojsak&Novosel priznati su virtuozi na tamburi i kontrabasu koji su svojim originalnim pristupom stvorili prepoznatljiv hrvatski zvuk i kulturni brend,  a široj javnosti postali su poznatiji kroz suradnju sa Gibonnijem i Vlatkom Stefanovskim. Reakcije na nove jinglove su sjajne, a kako je došlo do suradnje s HRT-om, upitali smo Filipa Novosela:

"Prilikom snimanja glazbe za dokumentarni film o emisiji Dobro jutro, Hrvatska kojeg je režirao Mladen Santrić, Tihomir i ja smo napravili razne verzije ove teme. Vrlo brzo su naši aranžmani skrenuli pažnju samoj redakciji emisije koji su u njima prepoznali inovaciju, svježinu i naš karakteristični spoj tambure i kontrabasa. Fotografije i videa djela su Tomislava Rataja i Ognjena Golubića, a ovim putem želimo se zahvaliti redakciji što su prepoznali naš trud i originalnost. Često smo baš u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavljali svoja nova izdanja, a i uvijek se tamo osjećamo  vrlo ugodno pa smo s puno entuzijazma ušli u taj projekt."

Kakvi su planovi za nadolazeću jesen i što nam Hojsak&Novosel još pripremaju pitali smo Tihomira Hojsaka:

"S obzirom na aktualnu pandemiju nismo imali puno prilike svirati pa smo u bili puno aktivniji u studiju. Naš novi album je pri završetku i nadamo se da će uskoro ugledati svjetlo dana, a imamo i nekoliko koncertnih aktivnosti od kojih bi izdvojio nastup 2.10. u Osijeku na manifestaciji Head On East!, a velika čast bit će i nastup na festivalu Jazz.hr, gdje ćemo 16.10. nastupiti uz našeg dugogodišnjeg suradnika, slovenskog skladatelja i bubnjara Žana Tetičkoviča. S istim programom gostujemo i 17.10. u Izoli, pa ovim putem pozivamo sve koji se tih dana nađu u blizini da poslušaju što smo pripremili. Također, sve informacije oko koncerata i drugih aktivnosti redovno objavljujemo na našoj facebook stranici. "

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi