Hodočasnici i šahisti iz Ruščice u Međugorju i Mostaru

Šahisti iz Ruščice u Međugorju i Mostaru

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.08.2021
Hodočasnici i šahisti iz Ruščice u Međugorju i Mostaru


 17. Hodočašće u Međugorje i Mostar "Šahovskog kluba “Posavac” iz Ruščice i Udruga preistekle iz Domovinskog rata u kolovozu su sedamnaesti put hodočastili u Međugorje i Mostar. Tom prilikom su sudjelovali na Međunarodnom pojedinačnom šahovskom turniru “Međugorje 2021.”

Šahovski klub Posavac iz Ruščice tradicionalno organizira hodočašće u Međugorje i Mostar. Kao i svake godine dosad u Međugorju se u subotu 21.08 2021 održao pojedinačni šahovski turnir pod nazivom “Međugorje 2021”.

Iz šahiste iz Ruščice na turnir su pozvani i po prvi put nastupili igrači iz ŠK Brotnjo iz Čitluka. Na turniru su predstavljali 9 seniora i tri kadeta.Turnir se igrao u prostorije pansiona Santa Fe.Turnir se igrao švicarskim sustavom na tempo igre od 10 minuta po igraču.Nakon 5 kola pobjednik turnira sa 4 osvojena boda je Borna Pehar iz ŠK Brotinjo, Čitluk, Mate Vasilj iz ŠK Brotinjo, Čitluk na drugom mjestu je također kao i Borna imao 4 boda ali je zbog dodatnih kriterija završio nastup na drugom mjestu. Trećeplasirani je Dragan Burić sa 3,5 boda iz ŠK Brotinjo, Čitluk. Najbolje plasiran domaći igrač bio je Mate Opačak iz ŠK Posavac, Ruščica koji je završio nastup na četvrtom mjestu zbog dodatnih kriterija. Pokal i odličja je podijelio voditelj hodočašća Mato Opačak.

Šahisti su s članovima svojih obitelji redovito sudjelovali u večernjim molitvenom programu te molili krunicu na Brdu ukazanja i križnom putu na Križevcu. Hodočašće u Međugorje šahisti iz Ruščice iskoristili za posjet starog mosta u Mostaru.

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška