Hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

U Mariji Bistrici u tijeku je 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.10.2021
Hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu


 Svake godine, od 1993., uoči blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice - hrvatski vojnici, redarstvenici i branitelji hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj.

Više tisuća hodočasnika je u Mariji Bistrici. Već 29 godina hrvatski vojnici, branitelji, redarstvenici, policajci i vatrogasci hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj u nacionalno svetište. Organizator je Vojni ordinarijat, a hodočašće je put njihovog zavjeta za mir. Kao i svake godine visoka izaslanstva vojske, policije i branitelja sudjeluju na hodočašću. Ministar branitelja Tomo Medved jutros u 8.30 je bio na križnom putu. Misu je u 10:00 sati predvodio vojni biskup Jure Bogdan koji je istaknuo kako je aktualno vrijeme prožeto bolešću i neimaštinom te je ono zamračilo horizonte života, ali Bog je uz nas. Pitanje je jesmo li mi uz njega, naglašava. 

 Moliti se Bogu, poglavito u ovim teškim vremenima kada se cijeli svijet, pa tako i Hrvatska bori s globalnom pandemijom da na s kao narod ohrabri kako bismo se mogli nositi s tim teškoćama i da se ujedinimo protiv ove opake bolesti, a jednako tako da nas spasi kao državu od razornih potresa kojima smo svjedočili te da nam podari vjeru i optimizam, naglasio je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.

Jedan autobus Hrvatskih Branitelja i članova njihovih obitelji su danas bio na 29.Hodočašću  u Mariji Bistrici iz Brodsko-posavske županije  s voditeljicom Hodočašća  Ivane Rugle. Ovo je dvadeset i deveto hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijanska svetišta u  Hrvatskoj.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice