HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Upravo su u izradi opcije, odnosno termini nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za sport.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.04.2020
 Izvršni odbor HNS-a dao je naputak komisiji za natjecanje kako bi izradili prijedlog sustava natjecanja u sezoni 2021/2022. Taj sustav mora se prema pravilniku i sukladno odredbama Zakona o sportu godinu dana ranije prihvatiti. Tako je prijedlog da se oforme 3 Treće lige u kojima bi bilo od 10 do 12 klubova u kojima bi se u završnoj fazi igrao play off i play out.

To je sve po planu, međutim, ova situacija s Koronavirusom i epidemijom stvara veliki problem iz razloga što se ne zna na koji će način i hoće li se uopće završiti ova sezona. Bez obzira koja odluka oko ovogodišnjeg prvenstva bude donesena ona neće remetiti odluku oko novog sustava natjecanja Trećih liga koja stupa na snagu u sezoni 2021/2022.

Vrlo važan segment su i mladi nogometaši, a za njih je u Slavoniji i Baranji zadužen Petar Krpan koji obilazi sve županijske saveze i prati razvoj mladih igrača. Na taj način je često i gost u nogometnom savezu Brodsko – posavske županije.

Osim dječaka, velika pozornost posvećuje se djevojčicama i djevojkama u ženskom nogometu. Tako se od jeseni kreće s ligom za nogometašice uzrasta do 15 i 17 godina.

Mnogobrojni nogometni klubovi u Hrvatskoj koji se natječu u svim ligama od najvišeg ranga pa do županijskih očekuju odluku saveza što će biti s ovom sezonom. Naravno da i savez čeka kako će se razvijati situacija s epidemijom, pa će tek onda donijeti odluke hoće li se uopće nastaviti ovogodišnja prvenstva ili će doći do prekida.

Zadnje vijesti

Planković u Slavonskom Brodu prisustvovao sjednici ŽO HDz-a, dogovorena dinamika rada za izbore

Drugi dan Hrvatskog Premier Tenisa obilježio spektakularan meč Majoli, Ivaniševića i mladih snaga

Nogometna akademija NOPO – Legen krenula s radom

VIJESTI

Parlamentarni izbori 2020.

Planković u Slavonskom Brodu prisustvovao sjednici ŽO HDz-a, dogovorena dinamika rada za izbore

FOTO GALERIJA

Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu