HDZ-u 81, listi Duspara Mirko 59 i SDP-u 4 mandata na izborima za Vijeća Mjesnih odbora

Rezultati izbora po provedenom glasovanju za članice i članove vijeća mjesnih odbora na području grada Slavonskog Broda održanih 15. svibnja 2022. godine

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.05.2022
HDZ-u 81, listi Duspara Mirko 59 i SDP-u 4 mandata na izborima za Vijeća Mjesnih odbora


 Na temelju članka 48. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području grada Slavonskog Broda, Gradsko izborno povjerenstvo grada Slavonskog Broda utvrdilo je Rezultate izbora po provedenom glasovanju za članice i članove vijeća mjesnih odbora na području grada Slavonskog Broda održanih 15. svibnja 2022. godine.

Cjelovite rezultate i popis izbranih članova Vijeća Mjesnih odbora možete pogledati na stanicama Grada Slavonskog Broda.

Naime, jučer su održani izbori za 144 člana i članice 16 mjesnih odbora Grada Slavonskog Broda. Hrvatska demokratska zajednica ostvarila je vodstvo u 10 odbora. Najbolji rezultat ostvarili su u naseljima  Jelas, Podvinje, Brodsko Vinogorje, Centar. Duspara Mirko – Nezavisna lista pobijedila u šest mjesnih odbora. I ove godine izbore je obilježila slaba izlaznost birača. Svoju građansku dužnost obavilo je nešto manje od deset posto Brođana. Na izbore za Vijeća mjesnih odbora u Slavonskom Brodu od ukupno 50346 birača izašlo je samo 4854. Od ukupno 144 vijećnička mandata, čak 81 pripao je HDZ-u, dok su liste Duspara Mirko- Nezavisna lista i Socijaldemokratske partije Hrvatske ostvarile 59 odnosno 4 mandata.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije