HDZ listu za petu izbornu jedinicu predstavio u općini Sikirevci

Sinoć je Lovačkom domu u Skirevcima održano je drženje s biračima Hrvatske demokratske zajednice na kojem su se predstavili kandidati na listi za 5. izbornu jedinicu iz Brodsko-posavske županije, Zdravko Marić, Pero Ćosić, Daniel Marušić, Ankica Zmaić i Ljubica Maksimčuk.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.06.2020
HDZ listu za petu izbornu jedinicu predstavio u općini Sikirevci
 Okupljenima se obratio nositelj liste Zdravko Marić, istaknuo je učinjeno u proteklom mandatu Vlade i najavio pobjedu HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima.

"U petoj izbornoj jedinici HDZ uvijek poluči onaj izborni rezultat koji mu omogući i ukupnu izbornu pobjedu. I iduće četiri godine HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem vodit će državu kao i posljednje četiri godine. Najvažnije za lokalnu samoupravu ovdje u Sikirevcima, ali cijeloj županiji su efekti Zakon o financiranju lokalnih i regionalnih samouprava kojim se kompletni prihod o poreza na dohodak ustupio lokalnoj samoupravi na upravljanje i iskoristivost u smislu infrastrukturnih i komunalnih projekata, na sufinanciranje projekata iz europskih sredstava. Brodsko-posavska županija posebno pokazuje smisao tog zakona, u proračunu je oko 162 milijuna kuna više u odnosu na 2017. godinu, to je otprilike 73 posto više. Neke općine i gradovi, a Sikirevci su primjer dobili su i više od toga. To je iskorak da se mogu izgraditi neki infrastrukturni projekti i obnoviti određena infrastruktura poput škole u Sikirevcima koja je obnovljena, a planira se i izgradnja školske dvorane", istaknuo je Marić te dodao kako je zadnjih mjeseci posebno jasno da Hrvatsku vodi Vlada koja je spremna donijeti potrebe odluke za očuvanje gospodarstva u vrijeme epidemije koronavirusa te da se Hrvatska nastalom krizom nosi bolje nego neke gospodarski jače europske države.

U uspjeh liste HDZ-a u Sikirevcima uvjeren je i župan Danijel Marušić.

"Uvjereni smo da će ne samo članovi Hrvatske demokratske zajednice nego i ostali birači s područja Sikirevaca dati nam povjerenje da nastavimo raditi sve ono što je dobro napravljeno svih ovih godina, a napravljeno je puno. Vlada Andreja Plenkovića jedina je vlada koja je uvidjela kako ovom dijelu Hrvatske treba dodatna pomoć te je osmislila i kreirala Projekt Slavonija, Baranja i Srijem u sklopu kojega su samo u Brodsko-posavskoj županiji potpisani ugovori vrijedni 1.4 milijarde kuna. Kada pogledate koliko je škola obnovljeno, pa i škola u Sikirevcima i koliko se škola trenutno obnavlja, to je ogroman posao", rekao je župan Marušić te istaknuo je i velika ulaganja u zdravstvo, gospodarstvo i poljoprivredu.

Kandidatkinja na list Ankica Zmaić, načelnica Općine Vrpolje od osnutka ove općine na istoku Brodsko-posavske županije istaknula je važnost nastavka provedbe programa koje je Vlada Andreja Plenkovića zacrtala.

"Smatram da u politici je potreban jedan kontinuitet kako bi ponovo za četiri godine vidjelo što je sve pozitivno, što nosi jednu budućnost i bolji život svih građana Republike Hrvatske, mi koji živimo u selima, na ruralnim područjima i kao načelnica Općine mogu reći samo riječi hvale za ovu Vladu jer je od 1.1.2018. godine stupio na snagu novi porezni zakon iz kojeg smo mi općine stvarno jako puno dobile, neke općine i duple proračune što u našim selima omogućava razvoj komunalne i društvene infrastrukture", istaknula je Zmaić.

Podršku kandidatima dala je i Općinska organizacija HDZ-a Sikirevci koji su bili domaćini skupa.

"Drago mi je što kampanja počinje u Općini Sikirevci, drago mi je što su došli svi kandidati, posebno ministar Marić koji je jedan od najpozitivnijih ministara u našoj Vladi i koji radi odličan posao sa svim reformama. Nadam se da će ostati ministar financija i da će HDZ trijumfirati na izborima koji slijede", rekao je Petar Nakić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Sikirevci.

Nakon preizbornog skupa uslijedilo je druženje kandidata s okupljenima.
 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja