Gužva pred katastrom

Na aktualnom satu 25. sjednice Županijske skupštine brodsko-posavske županije vijećnica Zvjezdana Grčević-Ćurković (SDP) ukazala je na neprimjeren odnos prema građanima koji u redovima čekaju ispred kancelarija i ureda službe katastra u hodniku zgrade županijske uprave.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 27.02.2013


Istaknula je da takav odnos prema strankama predstavlja više nego ružnu sliku u zgradi županije, a koja građanima treba omogućiti da svoje usluge i potrebe dođu na primjeren i dostojanstven način. 

Mnoštvo građana više sati u redu čekaju ulaz u uredovne prostorije zbog dobivanja ishođenja posjedovnog lista i druge dokumentacije zbog sada vrlo aktualne legalizacije gospodarskih, stambenih i drugih objekata u svome vlasništvu. Tako, primjerice, Katica B. i Mira V. kažu da dolaze već dva dana zaredom da bi dobili potrebne dokumente, a Antun M. i Ivan M. ističu da kada god dođu zbog dugačkih redova niti ne znaju hoće li planirani posao u katastru uspjeti obaviti, dok Mika B. iz Živika dodatno upozorava da je radno vrijeme službe katastra kratko, od 8,30 do 12 sati, te da zato moraju dolaziti više dana zaredom. 

Svi oni naglašavaju da kada bi možda dobivali brojeve onda bi znali kada će doista doći na red i obaviti željeni posao, a i druge planirane obveze koje imaju u gradu ili na selima gdje obitavaju ne bi trpjele. Na sve to ističu i da u vrijeme čekanja moraju stajati, a na što je konkretno upozorila i vijećnica Grčević-Ćurković. Župan brodsko-posavski Danijel Marušić slaže se da u vezi navedenog nešto treba poboljšati. Dodaje da Služba katastra nije u sustavu županijske uprave nego Ureda državne uprave, ali da razumije da građanima koji čekaju u redovima treba pomoći i obećao da će u narednih tjedan dana osigurati klupe ili sjedalice da građanima koji čekaju ispred katastra više ne stoje nego da sjedeći čekaju red za ishođenje dokumenata. 

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja