Graševina vinarije Kaptol šampion Vinkovite 2020.

Šampion ovogodišnje 17. Vinkovite, 17. Općinskog i 6. Međužupanijskog ocjenjivanja mladih vina, koje je održano u Bukovlju, je graševina vinarije Kaptol, koja je tek u pripetavanju odnijela naslov šampiona ispred graševine Drenje, Đakovačkih vina d.d. Obje su graševine dobile 87 bodova, a nijanse su presudile u korist Kaptola.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2020
 Na Vinkovitu je ove godine prijavljeno 122 uzorka mladih vina iz dvije vinske regije: Slavonije i Hrvatskog Podunavlja - rekao nam je Franjo Knežević, tajnik Udruge vinogradara i vinara 'Igrač' Bukovlje-Vranovci, koja je uz općinu Bukovlje i tvrtku Bukovlje d.o.o. glavni organizator ove manifestacije.

Glavni enolog Kutjeva d.d., Ivan Marinclin, je i ove godine bio predsjednik ocjenjivačkog suda, u kojem je sudjelovalo po sedam ocjenjivača u dvije komisije. Među članovima komisije su glavni enolozi najvećih vinarija u dvije pomenute regije. Vera Zima, glavni enolog Iločkih podruma d.d., Suzana Zovko, glavni enolog Belje plusa, Ivana Nemet, glavni enolog P.P.Orahovica, Zrinka Vinković Jergović, zamjenica glavnog enologa Kutjeva d.d., Josip Mesić, pročelnik Veleučilišta u Požegi, odjel vinogradarstva i vinarstva, Melita Rumbak, glavni enolog Erdutske vinarije. Gost je bio i Iztok Klenar, međunarodni ocjenjivač vina, predsjednik ocjenjivačke komisije na Vinistri. Zatim Ivica Perak, dugogodišnji iskusni ocjenjivač i vinar, Drago Razumović, glavni vinski inspektor za navedene regije. Kao jedini predstavnik Brodsko-posavske županije u komisiji je bio mladi oriovački vinar, Martin Grozdanović.

Šampion u kategoriji rose vina su Iločki podrumi d.d. sa osvojena 84 boda, a u kategoriji crvenih suhih vina i bijelih vina s ostatkom šećera titulu šampiona ponijelo je Veleučilište u Požegi, s osvojenih 85 bodova u obje kategorije, s tim da je u kategoriji crvenih suhih vina, njihov syrah odonio pobjedu u pripetavanju sa cabernet sauvignonom iz Trnave.

A ovom dugovječnom manifestacijom zadovoljan je i načelnik Davor Petrik, koji je istaknuo raznovrsnost uzoraka sa sve više poznatijih proizvođača, što govori da Vinkovita svake godine raste i prelazi na višu razinu.

izvor: Radio Slavonija

Zadnje vijesti

Postavljeni novi zdenci za osvježenje svih građana

Po 22. put održana fišijada u Oriovcu

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a i u Slavonskom Brodu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika