Graničar iz Slavonskog Šamca nakon uspješne sezone plasirao se u Prvu županijsku ligu

Za nogometaše Graničara iz Slavonskog Šamca prošla sezona bila je jedna od najuspješnijih u klupskoj povijesti.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.07.2019


 Momčad trenera Ivana Jurića kroz kvalifikacije plasirala se u viši rang, odnosno u Prvu ŽNL. Premda su u prvoj utakmici kvalifikacija Šamčani poraženi s 3:0 na Budainci sve su uspjeli nadoknaditi u posljednjem kolu kada su na domaćem terenu s istim rezultatom dobili Psunj Sokol iz Okučana. Njima je za plasman u viši rang natjecanja trebala pobjeda s 2 razlike, dok su sva 3 gola postigli u drugih 45 minuta.

U natjecanju Druge ŽNL – istok Graničar je sjajno odigrao drugi dio sezone te na svih 13 utakmica nisu poraženi. Momčad trenera Ivana Jurića je najuspješnija u ligi gledajući samo proljetni dio u kojem je osvojeno 30 bodova. Zato je prvi dio sezone bio skroman s 19 bodova te je momčad iz Slavonskog Šamca zimsku stanku dočekala na 8, mjestu. Treba reći da su 2 puta u sezoni pobijedili drugoplasiranu Raketu iz Beravaca, dok su kod prvaka lige Slavonca u Gornjoj Bebrini odigrali bez golova, a tu ekipu dobili su sa 4:1 na svom terenu.

U cijeloj sezoni Graničar iz Slavonskog Šamca zabilježio je 15 pobjeda, 4 neodlučene i 6 poraza koji su svi bili u prvom dijelu prvenstva. Najviše nastupa u klubu imaju: Augustin Ćosić, Dominik Drkelić i Marko Ovničević koji je s 21 golom i najbolji klupski strijelac.

Na svom terenu osvojeno je 26, a u gostima 23 boda. Uz puno bolji prvi dio sezone Graničar je mogao i do 1. mjesta, ali se u klubu za tim i ne žali previše. Važno je da su se plasirali u viši rang u kojem ih očekuje puno dugačkih putovanja budući je veliki broj klubova sa zapada županije pa će im primjerice do Cernika i Ljupine trebati i do 100 km.

Nakon slavlja i plasmana u Prvu ŽNL u Graničaru polako slažu igrački kadar kao i ambicije koje ih očekuju u jačem i kvalitetnijem natjecanju.

Zadnje vijesti

Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

FOTO GALERIJA

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja