Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo Tjedan borbe protiv tuberkuloze

Svake godine Hrvatski Crveni križ tradicionalno obilježava zajedničku akciju svih društava Crvenog križa – Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, čime se želi ukazati na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.09.2018


 Tim se povodom organiziraju različite javnozdravstvene aktivnosti za odrasle osobe (predavanja, tribine) i radionice za djecu i mlade u školama. Jedna od važnih aktivnosti u radu društava Crvenog križa je posjet osobama oboljelim od tuberkuloze, a posebno onima u stanju socijalne potrebe i liječe se u bolnicama ili u svojim kućama.

Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod danas je posjetilo pacijente Odjela za pulmologiju Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" i prigodno ih darivalo voćem i higijenskim potrepštinama.

"Zahvaljujemo voditeljici Odjela za plućne bolesti dr. med. spec. pneumoftiziolog Zvjezdani Vujeva, dr. Igoru Iviću- Hoffmanu iz Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavke županije i cjelokupnom osoblju Odjela za plućne bolesti na pomoći u realizaciji, a svim pacijentima želimo što brži oporavak", kažu u Gradskom društvu Crvenog križa.

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi