Gradski vijećnici aktualizirali niz pitanja i većinom glasova prihvatili izvješće o radu Gradonačelnika

Nakon što su se prije dva tjedna konstituirali, novi gradski vijećnici Slavonskog Broda okupili su se u utorak, 27. srpnja na svojoj drugoj, odnosno prvoj radnoj sjednici. Aktualnim satom dominirala su pitanja vijećnika vezana uglavnom za komunalnu problematiku, školstvo i planirane projekte Grada za EU fondove preko ITU mehanizma.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.07.2021


Na početku sjednice gradski su vijećnici izrazili sućut zbog tragične autubusne nesreće na autocesti kod Slavonsko Broda u kojoj je poginulo deset putnika iz Kosova, te istaknuli veliku ulogu koju su u spašavanju stradalih imali pripadnici gradske Javne vatrogasne postrojbe.
 
Vijećnici su još pitali  i kada će završiti radovi na modenrizaciji Zagrebačke ulice, može li se povećati razina sigurnosti prometa u Zrinskoj i Gundulićevoj te planira li Grad rekonstrukciju određenih građevina s prilagodbom ulaza u iste za osobe s invaliditetom.
 
U nastavku sjednica većinom je glasova prihvaćeno izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine. Oporba je glasovala protiv tražeći odgovore – što je gradonačelnik učinio za gospodarski napredak grada?
 
Prošlo je i izvješće o izvršenju održavanja odnosno građenja komunalne infrastrutkure te uređenja javnih i zelenih površina.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni