Gradski derbi još jednom pripao košarkašicama Broda na Savi

U 9. kolu skupine A Prve Hrvatske lige za košarkašice gradski derbi odigrali su Brod i Brod na Savi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.02.2021


 Obje ekipe imaju ambiciju plasmana na jedno od prva 2. mjesta kako bi izborile kalifikacije za ulazak u Premijer ligu. Nastup u toj Ligi za prvaka osigurale su kolo prije kraja košarkašice Broda na Savi koje su sa 101:64 naidgrale gradskog suparnika Brod.

Prvi međusobni dvoboj u ovoj sezoni između tada domaćina Broda na Savi i gosta Broda pripao je djevojkama trenera Dražena Rimarčuka koje su slavile pobjedu s jednim poenom razlike. Međutim, u toj utakmici košarkašice Broda na Savi cijelo vrijeme kontrolirale su igru i rezultat te su imale uvjerljivu prednost koju je Brod tek na kraju uspio smanjiti. Sada kada je Brod bio domaćin očekivala se jednako zanimljiva utakmica pogotovo što je Brod na Savi na nekoliko tjedana ostao bez vrlo važne igračice ozlijeđene Nike Kurdije. Međutim, Brod na Savi je na dvojnu registraciju dobio 3 igračice iz Rijeke od kojih su dvije nastupile protiv Broda tako da je trener Rimarčuk imao u rotaciji dovoljan broj kvalitetnih igračica. S druge strane jako se u ekipi trenera Rimca osjetio izostanak Martine Kujundžić te je samim time pobjeda Broda na Savi s uvjerljivih 101:64 više nego zaslužena.

Od početka je Brod na Savi krenuo bolje u utakmicu te su povele sa 7:0, da bi do kraja prve četvrtine Brod uspostavio rezultatsku ravnotežu pa je nakon prvih 10. minuta bilo 18:16 za djevojke trenera Rimarčuka. U drugoj dionici njegove igračice su u potpunosti dominirale te su taj period dobile s 35:13 što im je donijelo velikih 53:29 koliko je bilo na poluvremenu. U nastavku je Brod na Savi nastavio dominirati te su u 27. minuti došli i do svoje najveće prednosti od 36 koševa za 79:43, da bi na kraju treće četvrtine bilo 84:51. Do završetka susreta Brod na Savi je čuvao razliku koju je još i povećao na najvećih 101:64. U pobjedničkoj ekipi je 5 igračica ubacilo dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Elena Peričić postigla 23, Edita Poljac 21, Klara Rimarčuk 18, Ana Ilakovac 14 i Ivana Krajina 10 koševa.

Kod košarkašica Broda je Nina Novak ubacila 11, a Marta Rimac i Željka Sokolović svaka po 10 poena. Blizu dvoznamenkastom učinku bila je Ana Katarina Babić koja je utakmicu završila sa 7 ubačaja.

S ovom pobjedom, a nakon poraza Koprivnice u Varaždinu, košarkašice Broda na Savi kolo prije kraja osigurale su 1. mjesto u skupnii A sa 6 pobjeda i jednim porazom. S druge strane Brod očekuju dvije gostujuće utakmice u Varaždinu i Koprivnici koje moraju dobiti kako bi izborile 2. mjesto i plasman u Ligu za prvaka. 

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima