Gradske zelene površine godinama nisu bile zapuštenije nego ovog proljeća

Nezanemariv broj Brođana svakog dana pri dolasku u poslovni toranj "milovićku" u Budakovoj iznova se čude zapuštenosti travnjaka kod tog nekad prestižnog poslovnog objekta. Na stranu to što se (ne)zna tko su vlasnici i(li) sljednici vlasničkih prava oko tog objekta, u cjelini i parcijalno, ali je nesporiva činjenica da okoliš oko "milovićke" ne služi na čast baš nikome. Trava i korov prerasli su okna suterena, nastavi li dostići će do prvog kata, a koscima niti traga.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 23.04.2013
Nažalost, nije samo okoliš "milovićke" zapušten, "primjer" nebrige za vizure koje grad čine gradom. I mnoge zelene površine širom Broda, a za koje se točno zna tko ih treba i mora kositi i održavati, također su zarasle u visoki korov, niti tamo kosce ni slučajno da sretnete. Gdje god (o)kreneš, priča ljutito jedna Brođanka, trava i korov. Koliko pamtim, a pamtim, grad nam godinama nije bio ovako zapušten. Ne znam i ne zanima me što je tome razlog, ali ako se od građana traži da navrijeme plaćamo Komunalcu i njegovom vlasniku Gradu svoje obveze, isto tako tražimo od njih odgovornost i da navrijeme rade svoj posao.

Gotovo je uzaludno istraživati čiji je "doprinos" za travom i korovom zarasle gradske zelene i parkovne površine veći, Komunalca ili Grada. Ako novaca za to ima, a ima, zašto nam onda grad izgleda tako kako izgleda, nije valjda da nazovi "kratki spoj" na relaciji Grad-Komunalac i obratno može biti razlog što gradske zelene i parkovne površine godinama nisu bile neurednije kao ovog proljeća. S obzirom u kakvom su sada stanju Brod se nebi mogao natjecati ni za najuređenije mjesto u županiji, kamoli u akciji HTZ "Zeleni cvijet". Pravi Brođani jako vole svoj grad i za zapuštenost bi netko građanima trebao i morao položiti račune.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji