Gradske ustanove na internetu nude e-knjige, predstave, izložbe, slikovnice, vježbe...

E-djelovanje gradskih ustanova s ciljem pomoći građanima u njihovim svakodnevnim aktivnostima

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.04.2020
Gradske ustanove na internetu nude e-knjige, predstave, izložbe, slikovnice, vježbe...
 Kako bi građanima omogućili korisno iskorišteno vrijeme s kvalitetnim aktivnostima unutar svojih domova gradske ustanove: Gradska knjižnica, dječji vrtići na području Grada, Ustanova za gospodarenje športskim objektima, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić i Galerija umjetnina nastavljaju sa svojim radom nastojeći predočiti e-način komuniciranja ovisno o području njihova djelovanja.

Navedene ustanove uključuju se u akcije u kojima žele uz pomoć tehnologije i interneta prenijeti građanima savjete, ideje i animirati ih s obzirom na donesene mjere opreza i Odluka od strane nacionalnog Stožera u vezi trenutne situacije koronavirusa (COVID-19).

Gradska knjižnica Slavonski Brod

Kako bi ljubitelji čitanja i dalje mogli nastaviti sa svojim čitalačkim aktivnostima u udobnosti svojega doma, Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu omogućila je svojim članovima, ali i onima koji to još nisu, preuzimanje e-knjige putem aplikacije ZaKi Book.

Novi članovi Knjižnice imaju mogućnost besplatnog upisa na rok od 3 mjeseca, a u istom trajanju i svi postojeći članovi imaju besplatno produženje članstva.

Sve informacije oko preuzimanja e-knjige možete vidjeti na službenoj stranici Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu, a donosimo i u sljedećem linku.

Za bilo kakvu potrebnu pomoć obratite se na službeni e-mail: gradska.pin@gmail.com.

Dječji vrtići Slavonski Brod

Gradski dječji vrtići organizirali su akciju „E-vrata vrtića“ gdje svi roditelji mogu pronaći e-slikovnice pričaonice snimljene na videosnimci za djecu predškolske dobi koje su osmislile i izradile odgojiteljice. Jednako tako, odgojiteljice u Dječjem vrtiću Seka i braco osnovale su Facebook stranicu „Vrtić na prozorčiću“ kako bi pomogle djeci i roditeljima u prevladavanju krizne situacije s koronavirusom i kako bi donekle nastavili s aktivnostima u vrtiću. 

Dječji vrtić Potjeh organizirao je „Potjehovu igralicu“ u kojem odgojitelji izrađuju informacijsko-komunikacijske virtualne aktivnosti tj. materijale za rad koji doprinose pedagoškim inovacijama, a projektnim aktivnostima djeca uče i igraju se koristeći resurse suvremene tehnologije na siguran način. U sljedećim linkovima možete pronaći „Potjehove igre“ te „Edukativne sadržaje“, a za detaljnije informacije građani mogu otići na službene stranice ustanova Dječjeg vrtića Ivana Brlić-Mažuranić te Dječjeg vrtića Potjeh.

Ustanova za gospodarenje športskim objektima

Akcijom „Ostani u kući – zabavi se vježbajući“ Ustanova za gospodarenje športskim objektima odlučila je svojim građanima ponuditi tri različita programa vježbanja koji se mogu provesti u vlastitom domu, a namijenjeni su djeci predškolske i školske dobi, mladima i odraslima te osobama starije životne dobi.

U programu se nalaze korektivni programi nižeg i umjerenog intenziteta, zatim treninga za mlade i odrasle koji žele postupno napredovati u svojoj formi te program za razvoj motoričkih sposobnosti kod djece predškolske i školske dobi.

Radi se o video prilozima gdje će građani zajedno sa kineziolozima moći vježbati od kuće. Vježbanje je na vlastitu odgovornost, a građani su ti koji će odlučiti koji je trening primjeren baš njima.

Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić

Kazališno-koncertna dvorana na svojoj službenoj Facebook stranici pokrenut će novi projekt Brodski umjetnički kutak u sklopu kojeg će građani moći pogledati predstave nastale u produkciji Dvorane, ali i programe dramskih, glazbenih i plesnih udruga koje djeluju pri Centru za kulturu.

Stoga u subotu, 4. travnja, se očekuje izvedba dječje predstave Slavuj u 18:00 sati koja je inspirirana motivima bajke Hansa Christiana Andersena.

Galerija umjetnina grada Slavonskoga Broda

Galerija umjetnina organizira prezentiranje on-line izdanja prošlih izložbi. Djelatnici Galerije također će pripremati će razne priloge koji se odnose na detalje iz njihova izložbenog programa, fundusa, muzejske prakse, kao i edukativne programe za najmlađe građane.

Galerija umjetnina prisjetila se izložbe kipara Peruška Bogdanovića, otvorene povodom dana grada i Međunarodnog dana muzeja 13. svibnja 2016. u Likovnom salonu „Vladimir Becić“. 

Zadnje vijesti

Vozio unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom

U Štamparevoj teško ozlijeđen 86-godišnji biciklist

Direktor brodske tvrtke skupo platio kupovinu zaštitnih maski koje nije dobio

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline