Gradska knjižnica Slavonski Brod povećala knjižni fond

Ne blješte, ne trebaju bateriju, lijepo mirišu i iz njih ne iskaču reklame – o knjigama je riječ, jer čitanje knjiga je opet IN.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.01.2020
 Ekranima svih vrsta usprkos. Da se sve više čitaju, i brojke u slavonskobrodskoj Gradskoj knjižnici za 2019. potvrđuju, a dobra je vijest da je i Gradska knjižnica povećala i svoj bogati knjižni fond. Trenutačno je na policama Gradske knjižnice ukupno 145 tisuća svezaka, od čega je njih oko 80 tisuća trenutačno u posudbi. No, djelatnici knjižnice provode i niz edukativnih programa i projekata.

Njima jedan od najvažnijih je 2. izdanje zbornika Verba Marsonica, koji će biti predstavljen početkom veljače. Ravnateljica Ružica Bobovečki poziva sve autore stihova neka se jave na javni poziv za sudjelovanje u tom projektu, koji je objavljen na web stranici Knjižnice. U veljači će se održati i nagrada za najbolju kratku humorističnu priču "Klupko smijeha", za koji je natječaj također još u tijeku.

Veljača također donosi i promociju knjige Dubravke Zime pod naslovom Praksa svijeta, ali mjesec travanj i izložbu fotografija u okviru projekta za provednu edukativnih radionica za djecu romske nacionalne manjine. U planu je i projekt Čitam dakle postojim – radionice lijepog i čitanja s razumijevanjem za učenike osnovne škole, a na dječjem odjelu ove godine Dječja pričaonica donosi najmlađima edukativne priče o zemljama Europe. 

Bit će tu i redoviti programi Noći knjige u travnju, Dana knjižnice u svibnju i Mjeseca hrvatske knjige u listopadu. 

Zadnje vijesti

Sve ozbiljnije epidemiološko stanje u županiji, raste broj novooboljelih

Savjeti sudionicima u prometu uoči nadolazećeg vikenda

Brodsko-posavski policajci aktivni u sprječavanju nasilja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”