Gradi se Obiteljski centar – mjesto za psihološku i duhovnu pomoć obiteljima i žrtvama obiteljskoga nasilja

Žrtve obiteljskoga i drugih oblika nasilja, ali i svi potrebni psihološke i duhovne pomoći, već ove će jeseni imati mogućnost stručnog savjetovanja i potpore na jednom mjestu u Slavonskom Brodu. Naime, pod okriljem đakovačko osječke nadbiskupije gradi se novi Obiteljski centar. Objekt u Lopašićevoj ovih je dana stavljen pod krov...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 15.03.2019


Nova zgrada Obiteljskoga centra koja se gradi u Slavonskom Brodu u Lopašićevoj ulici ujedinit će na jednom mjestu više stručnjaka koji će biti na usluzi svima potrebitih psihološke i duhovne pomoći. Bit će tu bračno i obiteljsko savjetovalište, služba za pomoć osobama žrtvama obiteljskog i drugih oblika nasilja, ali i Centar za hagioterapiju. 

Investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna. U gradnju ovog objekta na zemljištu kojega je Crkvi darovala jedna starija žena, najveći dio sredstava uložila je Đakovačko osječka nadbiskupija. No, tu su i donacije njemačke Katoličke crkve, Grada Slavonskog Broda i drugih institucija.

Ovaj projekt počeo je još 2008. godine, inicijativom Centra za hagioterapiju. No, zaustavile su ga  prepreke organzacijske naravi samoga Centra. Prošle je godine Nadbiskupija odlučila nastaviti  započeto...

Koordinator nadbiskupijskog bračnog i obiteljskog savjetovališta, doc. dr. sc. Josip Bošnjaković daje ovom projektu predznak kapitalne investicije, jer je to, kaže, ulaganje u boljitak građana, obitelji, svih kojima je potrebna psihološka i duhovna potpora. Ta podrška, vjerujemo, neće izostati zahvaljujući spremnosti stručnoga tima Nadbiskupijskoga bračnog i obiteljskog savjetovališta koji već godinama aktivno djeluje u Osijeku i u Slavonskom Brodu. 

 

 

Zadnje vijesti

Slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića po Kristu, s Kristom i u Kristu

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije Savjeta mladih

U Galeriji umjetnina otvorena izložba akvarela

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu