Gradi se Obiteljski centar – mjesto za psihološku i duhovnu pomoć obiteljima i žrtvama obiteljskoga nasilja

Žrtve obiteljskoga i drugih oblika nasilja, ali i svi potrebni psihološke i duhovne pomoći, već ove će jeseni imati mogućnost stručnog savjetovanja i potpore na jednom mjestu u Slavonskom Brodu. Naime, pod okriljem đakovačko osječke nadbiskupije gradi se novi Obiteljski centar. Objekt u Lopašićevoj ovih je dana stavljen pod krov...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 15.03.2019
Nova zgrada Obiteljskoga centra koja se gradi u Slavonskom Brodu u Lopašićevoj ulici ujedinit će na jednom mjestu više stručnjaka koji će biti na usluzi svima potrebitih psihološke i duhovne pomoći. Bit će tu bračno i obiteljsko savjetovalište, služba za pomoć osobama žrtvama obiteljskog i drugih oblika nasilja, ali i Centar za hagioterapiju. 

Investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna. U gradnju ovog objekta na zemljištu kojega je Crkvi darovala jedna starija žena, najveći dio sredstava uložila je Đakovačko osječka nadbiskupija. No, tu su i donacije njemačke Katoličke crkve, Grada Slavonskog Broda i drugih institucija.

Ovaj projekt počeo je još 2008. godine, inicijativom Centra za hagioterapiju. No, zaustavile su ga  prepreke organzacijske naravi samoga Centra. Prošle je godine Nadbiskupija odlučila nastaviti  započeto...

Koordinator nadbiskupijskog bračnog i obiteljskog savjetovališta, doc. dr. sc. Josip Bošnjaković daje ovom projektu predznak kapitalne investicije, jer je to, kaže, ulaganje u boljitak građana, obitelji, svih kojima je potrebna psihološka i duhovna potpora. Ta podrška, vjerujemo, neće izostati zahvaljujući spremnosti stručnoga tima Nadbiskupijskoga bračnog i obiteljskog savjetovališta koji već godinama aktivno djeluje u Osijeku i u Slavonskom Brodu. 

 

 

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole