Grade tvornicu od 100 milijuna kn i zapošljavaju

Klimaoprema se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoročni je plan i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.07.2018
Grade tvornicu od 100 milijuna kn i zapošljavaju
 Samoborska Klimaoprema, vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, u Novoj Gradiški gradi novu tvornicu u koju će uložiti više od 100 milijuna kuna. Samoborci su 2015. otvorili nov i moderan proizvodni pogon u Novoj Gradiški, no već krajem 2016. kapaciteti su bili popunjeni, pa se ukazala potreba za još jednom tvornicom na toj lokaciji. Tako su u svibnju ove godine s Gradom potpisali ugovor o kupnji 42.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskom parku, a ovih su dana započeli i radovi na izgradnji novog pogona, piše lokalni.vecernji.hr.

- Postojeću tvornicu nadogradit ćemo sa 6000 četvornih metara proizvodnih kapaciteta, a pokraj nje napravit ćemo i novu od 18.000 četvornih metara. To će biti višenamjenska zgrada s proizvodnim prostorom i visokoregalnim skladištem. To je prirodni tijek rasta naše tvrtke. Naime, mi investiramo svakih tri do pet godina – rekao je prilikom potpisivanja ugovora Sergio Galošić, član Uprave Klimaopreme. 

Šire se u Industrijskom parku

Nakon nedavnog otvorenja brunch officea u Dubaiju, Klimaoprema se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoročni planovi podrazumijevaju i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište. Uz aktualnu investiciju, u idućih pet godina, planirana je i još jedna, zbog čega su se u tvrtki odlučili i za kupnju dodatnog zemljišta. Najava je to širenja kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta. 

- Velika je ovo stvar za novogradiško gospodarstvo. Klimaoprema već ima velik prostor u Industrijskom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokoregalna skladišta. Sada imamo još jedno zemljište za daljnje investicije. Tako nastavljamo uspješnu gospodarsku priču u svom gradu – zadovoljan je potpisanim ugovorom gradonačelnik Vinko Grgić. 

Dualno obrazovanje 

Samoborci su u Novoj Gradiški krenuli s 36 radnika, a danas ih je već 62. Kako im je potrebna dodatna radna snaga, s novogradiškom Industrijsko-obrtničkom školom potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju učenika. Djeca koja već posjećuju tvornicu ondje bi se po izlasku iz školskih klupa trebala zaposliti i osigurati svoju egzistenciju.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

U sudaru autobusa i teretnog automobila u Klokočeviku teško ozlijeđena oba vozača

32-godišnjakinja osumnjičena za krađu parfema i odjeće

VIJESTI

Rezultati pojačanih nadzora u prometu

Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

NAJČITANIJE DANAS

Tradicionalna manifestacija

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

FOTO GALERIJA

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a