Grade tvornicu od 100 milijuna kn i zapošljavaju

Klimaoprema se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoročni je plan i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.07.2018
Grade tvornicu od 100 milijuna kn i zapošljavaju


 Samoborska Klimaoprema, vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, u Novoj Gradiški gradi novu tvornicu u koju će uložiti više od 100 milijuna kuna. Samoborci su 2015. otvorili nov i moderan proizvodni pogon u Novoj Gradiški, no već krajem 2016. kapaciteti su bili popunjeni, pa se ukazala potreba za još jednom tvornicom na toj lokaciji. Tako su u svibnju ove godine s Gradom potpisali ugovor o kupnji 42.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskom parku, a ovih su dana započeli i radovi na izgradnji novog pogona, piše lokalni.vecernji.hr.

- Postojeću tvornicu nadogradit ćemo sa 6000 četvornih metara proizvodnih kapaciteta, a pokraj nje napravit ćemo i novu od 18.000 četvornih metara. To će biti višenamjenska zgrada s proizvodnim prostorom i visokoregalnim skladištem. To je prirodni tijek rasta naše tvrtke. Naime, mi investiramo svakih tri do pet godina – rekao je prilikom potpisivanja ugovora Sergio Galošić, član Uprave Klimaopreme. 

Šire se u Industrijskom parku

Nakon nedavnog otvorenja brunch officea u Dubaiju, Klimaoprema se planira širiti na rumunjsko i bugarsko tržište, a srednjoročni planovi podrazumijevaju i pokušaj proboja na zahtjevno njemačko tržište. Uz aktualnu investiciju, u idućih pet godina, planirana je i još jedna, zbog čega su se u tvrtki odlučili i za kupnju dodatnog zemljišta. Najava je to širenja kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta. 

- Velika je ovo stvar za novogradiško gospodarstvo. Klimaoprema već ima velik prostor u Industrijskom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokoregalna skladišta. Sada imamo još jedno zemljište za daljnje investicije. Tako nastavljamo uspješnu gospodarsku priču u svom gradu – zadovoljan je potpisanim ugovorom gradonačelnik Vinko Grgić. 

Dualno obrazovanje 

Samoborci su u Novoj Gradiški krenuli s 36 radnika, a danas ih je već 62. Kako im je potrebna dodatna radna snaga, s novogradiškom Industrijsko-obrtničkom školom potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju učenika. Djeca koja već posjećuju tvornicu ondje bi se po izlasku iz školskih klupa trebala zaposliti i osigurati svoju egzistenciju.

Zadnje vijesti

Propuštene sate ne treba nadoknađivati, a djeca ne smiju ispaštati zbog štrajka

VIDEO Kako živjeti s dijabetesom?

Gradi se terasa na jezeru Petnja

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu