Građani zaključavajte svoje osobne automobile!

U vremenu od 21. do 27. srpnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirana su tri kaznena djela krađe (otključanih) osobnih automobila, jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te dva kaznena djela krađe novca i drugih predmeta iz otključanih osobnih automobila.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.07.2020
Građani zaključavajte svoje osobne automobile!


 Sva tri osobna automobila su pronađena, te će biti vraćena vlasnicima

Dana 22. srpnja, u noćnim satima, iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u Donjim Andrijevcima, otuđen je otključani osobni automobil s ključem u kontakt bravici. U vremenu od 24. do 27. srpnja, ispred obiteljske kuće u Novoj Gradiški, otuđen je otključani osobni automobil bez registracijskih pločica. Dana 26. srpnja, oko 15 sati, u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, otuđen je otključani osobni automobil s ključem u kontakt bravici. 

Sva tri otuđena osobna automobila su pronađena te će biti vraćena vlasnicima, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad i provođenje kriminalističkog istraživanja. 

Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Dana 22./23. srpnja, u noćnim satima, u Trnjanima je otuđen osobni automobil, kojeg je vlasnik ostavio otključanog i sa ključevima u kontakt bravici. Nepoznati počinitelj se odvezao te u Zadubravlju skrivio prometnu nesreću na način da je sletio s kolnika, udarivši pritom u stup javne rasvjete i prometni znak. Nakon toga je napustio mjesto događaja na kojemu je automobil i pronađen, te će biti vraćen vlasniku. Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su počinitelji spomenutog kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari 19-godišnjak, 18-godišnjak i 16-godišnjak, protiv kojih podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. 

Krađe iz otključanih osobnih automobila

Dana 21. srpnja, tijekom noći, u Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, iz otključanog osobnog automobila otuđen je novčanik sa novcem i drugim osobnim predmetima vlasnika. 

Dana 25./26. srpnja, tijekom noći, u Novoj Gradiški, iz osobnog automobila kojeg je vlasnik ostavio otključanog na parkiralištu, otuđen je novčanik sa novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. 

Za počinjenje jednog kaznenog djela policija je osumnjičila 29-godišnjaka, kojega je kazneno prijavila, te u vezi drugog kaznenog djela krađe nastavlja sa kriminalističkim istraživanjem nad drugom osumnjičenom osobom. 

Iz spomenutih slučajeva je vidljivo, da su vlasnici nesmotreno ostavili svoje osobne automobile otključane i sa ključevima u kontakt bravicama. Također su u unutrašnjosti automobila ostavljali novčanike, novac i druge dokumente, te su tako olakšali „posao“ počiniteljima kaznenih djela. 

Policija apelira na vlasnike osobnih automobila da  poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere, te upozorava i podsjeća na obvezu zaključavanja automobila. Kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela, ne ostavljajte osobne dokumente (vozačku dozvolu, prometnu dozvolu i dr.) u unutrašnjosti automobila, kao niti novac ili druge vrijednosti.

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD