Građani se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava

U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, 17. srpnja, dvije osobe sa područja Slavonskog Broda, odlučile su se na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava te pozvali policiju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.07.2019
Građani se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava
 U prvom slučaju, 30-godišnjak je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće koju je nedavno kupio, pronašao eksplozivno sredstvo i odmah pozvao policiju.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, nakon izlaska na mjesto pronalaska, utvrdili su da  se radi o tromblonskoj mini M-62, koju su preuzeli na siguran način.

U drugom slučaju stručno osposobljeni policijski službenici, preuzeli su tri ručne bombe M-75, koju je pronašao 32-godišnjak, prilikom čišćenja i pripremanja kuće za rušenje.

Podsjećamo građane da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna te ujedno apeliramo, da odmah po odluci o dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj telefona 192. Policijski službenici stručno osposobljeni za poslove protueksplozijske zaštite, doći će na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo. Također podsjećamo građane da ubojita sredstva po pronalasku ne diraju, niti sami donose u policiju, te ih ne odbacuju u smeće ili drugim privatnim, odnosno javnim površinama. Na ovakav način, građani će uz policiju značajno doprinijeti većoj sigurnosti kako sebi, tako i članovima svoje obitelji i drugim građanima u području u kojem žive. Više detalja o spomenutoj Akciji, građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefonski broj 08008892. 

Zadnje vijesti

Pijani vrijeđali goste u lokalu i policajce

Zapljenjeni kokain, marihuana i amfetamin

Udruga 'Sikirevački motivi' objavila CD izvornih slavonskih pučkih pjesama 'Sikirevci, selo moje'

SPORT

Humanitarno-edukacijsko-sportska akcija

Malonogometni klub "Moby Dick" iz Nove Kapele u sjećanje na stradalog suigrača u prometu organizira akciju "Netko te čeka"

FOTO GALERIJA

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu