Građani se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava

U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, 17. srpnja, dvije osobe sa područja Slavonskog Broda, odlučile su se na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava te pozvali policiju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.07.2019
Građani se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava


 U prvom slučaju, 30-godišnjak je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće koju je nedavno kupio, pronašao eksplozivno sredstvo i odmah pozvao policiju.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, nakon izlaska na mjesto pronalaska, utvrdili su da  se radi o tromblonskoj mini M-62, koju su preuzeli na siguran način.

U drugom slučaju stručno osposobljeni policijski službenici, preuzeli su tri ručne bombe M-75, koju je pronašao 32-godišnjak, prilikom čišćenja i pripremanja kuće za rušenje.

Podsjećamo građane da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna te ujedno apeliramo, da odmah po odluci o dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj telefona 192. Policijski službenici stručno osposobljeni za poslove protueksplozijske zaštite, doći će na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo. Također podsjećamo građane da ubojita sredstva po pronalasku ne diraju, niti sami donose u policiju, te ih ne odbacuju u smeće ili drugim privatnim, odnosno javnim površinama. Na ovakav način, građani će uz policiju značajno doprinijeti većoj sigurnosti kako sebi, tako i članovima svoje obitelji i drugim građanima u području u kojem žive. Više detalja o spomenutoj Akciji, građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefonski broj 08008892. 

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu