Građani predajte oružje policiji, budite sigurni u svom domu!

U zadnje vrijeme česti su slučajevi dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva policiji u okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.07.2018


 Tako je jedna građanka sa područja Slavonskog Broda, odlučila pozvati policiju, kada je prilikom čišćenja gospodarskih zgrada u dvorištu obiteljske kuće pronašla ubojita sredstva. Potvrđeno je da se radi o osam komada ručnih bombi M75, koje su stručno osposobljeni policijski službenici preuzeli na siguran način.

U prvih šest mjeseci ove godine, građani su policiji dragovoljno predali 200 komada vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog), 10241 komad streljiva za dugo i kratko oružje, te 37.3 kilograma eksploziva.

Za šest mjeseci prošle godine, policiji je predano 258 komada vatrenog oružja, 7815 komada streljiva za dugo i kratko oružje, te 1 kilogram eksploziva.

I dalje je aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i građani se mogu odlučiti na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava bez sankcija. Potrebno je nakon odluke pozvati policiju na 192, a više detalja o akciji građani mogu dobiti putem besplatnog telefona broj 08008892. 

Zadnje vijesti

Nogometaši Marsonije sutra u derbiju kola dočekuju Belišće

12 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Biciklista teško ozlijeđen na kružnom toku kod Male crkve

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“