Građani od 1. siječnja do 31. srpnja policiji predali 188 komada vatrenog oružja i 14767 komada streljiva

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske vremenu od 1. siječnja do 31. srpnja 2019. godine, dragovoljno su predali 188 komada raznog vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog oružja), od čega je najviše (157) rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i ostalo), a nešto manje (31) komad pušaka (automatske, poluautomatske, repetirajuće), pištolja i revolvera.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.08.2019
Građani od 1. siječnja do 31. srpnja policiji predali 188 komada vatrenog oružja i 14767 komada streljiva
  Nadalje, dragovoljno je predano 14760 komada streljiva za dugo i 7 komada za kratko oružje što je ukupno 14767 komada streljiva te 8,9 kilograma eksploziva. Dragovoljno predajući ubojita sredstva, brojni građani su otklonili eventualne opasnosti iz svoje okoline, doprinijeli većoj sigurnosti, a ujedno i izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije.

Važno je podsjetiti da građani ne donose sami ubojita sredstva u policijske postaje, već  da samo pozovu policiju na broj 192. Nakon poziva na dogovorenu lokaciju će doći stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji će na siguran način preuzeti ubojita sredstva te osigurati anonimnost građana.

Zadnje vijesti

Sudjelujte u virtualnoj utrci 'Marijinih obroka' i učlinite dobro djelo

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić