Građani dobivaju nove kante za odvojeno prikupljanje otpada

Grad Slavonski Brod od 2007. godine kontinuirano radi na odvojenom prikupljanju otpada . Tako u stambenim naseljima od ranije postoje tvz. „zeleni otoci“ koji građanima omogućuju primarnu selekciju otpada . Od idućeg tjedna odvojeno prikupljanje otpada bit će omogućeno i ostalim kućanstvima na području grada.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 06.12.2014


 Naime, djelatnici TD Komunalac u ponedjeljak 8. prosinca 2014. započinju s podjelom 12.500 kanti od 120 litara za papir (plave kante) za sve građane korisnike usluge odvoza komunalnog otpada u individualnom stanovanju. Djelatnici Komunalaca podijelit će i 2.270 kanti od 120 litara za biootpad (smeđe kante) građanima s područja najvećeg gradskog Mjesnog odbora Dr. Ante Starčević u sklopu pilot-projekta.

Grad Slavonski Brod je još krajem 2013. godine zatražio od Fonda za zaštitu okoliša sufinanciranje nabave ove nove komunalne opreme za TD Komunalac. Građani moraju znati da kante dobivaju besplatno. Raspored podjele kanti za papir će biti identičan tjednom rasporedu prikupljanja i odvoza otpada u vremenu od 07 - 15 sati. Podjela kanti za biootpad izvršit će se po završetku podjele kanti za papir, o čemu će građani korisnici s područja MO Dr. Ante Starčević biti posebno obaviješteni. U slučaju potrebe, TD Komunalac d.o.o. će podjelu kanti vršiti i subotom. Za sve dodatne informacije građani mogu nazvati na besplatni info telefon 0800 200 035 ili postaviti upit na službenoj internet stranici www.komunalac-sb.hr.

Raspored podijele kanti možete vidjeti ovdje.

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja