Grad je raspisao novi natječaj putem kojeg mlade obitelji mogu ostvariti pravo građenja za izgradnju obiteljske kuće na gradskim zemljištima

Grad Slavonski Brod raspisao je još jedan natječaj kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.07.2019
Grad je raspisao novi natječaj putem kojeg mlade obitelji mogu ostvariti pravo građenja za izgradnju obiteljske kuće na gradskim zemljištima


 Naime, Grad je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće. Ponuditelj može biti bračna zajednica, izvanbračna zajednica te samohrani roditelj. Uvjet za prijavu je da ponuditelji ne prelaze dob od 45 godina i da nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske.

Novim raspisanim natječajem u ponudi su 22 površine, od kojih je 18 u Slavonskom Brodu i četiri u Brodskom Varošu. Površine koje su u ponudi kreću se od 355 do 764 'kvadrata'.

Naime, Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. Na taj način će ih rasteretiti troška od prosječno 20.000 eura prilikom gradnje obiteljske kuće, koliko trenutno iznosi prosječna tržišna cijena građevinskih parcela na području Slavonskog Broda, a nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće.

Cilj projekta je popuniti sva zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. Mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, što plaćaju oko 100 kuna mjesečno. Ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Projekt gradskih zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća jedna je od demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete života, zadržati mlade na području grada te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda, a dosad je ugovore o najmu gradskog zemljišta iskoristilo 29 mladih obitelji.

Svi zainteresirani, koji zadovoljavaju uvjete, na natječaj se mogu prijaviti do utorka 23. srpnja 2019., a sve dodatne informacije mogu pronaći na linku ili mogu kontaktirati Upravni odjel za gospodarstvo na broj telefona 217-039. 

Zadnje vijesti

Održan 1. Ljetni dječji nogometni "Legen kup 2019"

Azil "Sretna šapica" udovoljava uvjetima propisanim za sklonište za životinje

I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu