Gotova sezona za odbojkaše Marsonije u Superligi

Hrvatski odbojkaški savez je među prvima zaključio ovu sezonu koja je naprasno prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.04.2020
 Naravno da će uvijek biti onih koji su s ovom odlukom nezadovoljni, međutim, savez je donio odluku nakon što se konzultirao s klubovima. Tako je u demokratskom društvo presudila većina, dok je trenutni plasman u trenutku prekida značio i konačni poredak u ovoj sezoni. Za odbojkaše Marsonije ovo je bila premijerna sezona u superligaškom društvu koju su među 12 klubova na kraju završili na 10. mjestu. To znači da su Brođani ispunili svoj glavni cilj, a to izboriti ostanak u ligi.

Od samog početka nove sezone u Superligi među odbojkaši Marsonije osjetio se taj zanos ulaska u ligu među najboljim klubovima u Hrvatskoj. Kako je prvenstvo odmicalo, tako se i taj zanos polako gubio, a došle su ozljede igrača. Prvo je nastradao Žan Budim, pa nešto kasnije i njegov mlađi brat Josip, dok je Jakša Dorić otišao na posao u Vijetnam. Ozljede su napale i Josipa Odobašića pa se na sve to nadovezao težak raspored utakmica što nikako nije odgovaralo treneru Milenku Lubini. On u takvim okolnostima nije mogao provesti svoje misli na teren jer nije imao sve igrače na raspolaganju.

Među odbojkašima Marsonije u ovoj sezoni bili su sve domaći igrači, dok je jedino sa strane bio Osječanin Srđan Jovanović koji je u klubu odradio samo prvi dio sezone. Posebna priča je Ivan Džeba koji ima stalan posao u Puli te je zbog suigrača i kluba svaki vikend dolazio na utakmice bilo u Slavonskom Brodu ili na gostujućim parketima.

Trener Lubina je od drugog dijela sezone postao trenerom Marsonije što mu je prvi rad u karijeri u muškoj odbojci. On je do sada radio u ženskoj odbojci te je bivšu Marsoniju vodio u Prvoj ligi, dok je ovu sezonu počeo na klupi odbojkašica Kolonije.

S obzirom da je završila ova sezona u kojoj su odbojkaši Marsonije zadržali ostanak u Superligi, bit će dovoljno vremena za pripremu nove koja počinje od jeseni. Igrači će imati možda i previše vremena za odmor od odbojke s obzirom na stanku koju će imati između stare i nove sezone. Bez obzira na sve to u novoj sezoni Brođanima će jamačno biti puno teže izboriti ostanak u superligaškom društvu nego u ovogodišnjem prvenstvu koje je prekinuto.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja