Gosti iz Brazila svladali domaću Slogu u Gromačniku s 4:3

U Gromačniku je odigrana zanimljiva prijateljska nogometna utakmica između domaćeg županijskog trećeligaša Sloge i nogometnih veterana iz Brazila. Organizator je bila Baptistička i Evangelička crkva, dok je u ekipi Brazila bilo i nekadašnjih prvoligaših igrača koji su osim u svojoj zemlji igrali i u Portugalu. Domaćin je pružio sasvim dobar otpor s obzirom da se natječu u Trećoj Županijskoj ligi te su Brazilci došli do pobjede rezultatom 4:3.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.09.2019
Gosti iz Brazila svladali  domaću Slogu u Gromačniku s 4:3


Zahvaljujući Baptističkoj i Evangeličkoj crkvi u Gromačnik su na svojoj turneji po Hrvatskoj svratili bivši nogometaši iz Brazila. Dan ranije u Zagrebu su Karaoke s 3:2 bile bolje od domaćeg Trnja, dok je ovo treća godina kako veterani iz Brazila dolaze u Hrvatsku. Naravno da rezultat u svemu ovome nije primaran, dok se utakmica igrala punih 90 minuta te se vidjelo lijepih poteza na obje strane.

Za Brazilce nije sve na putu dobro počelo budući nisu mogli doći svi igrači koje su bili planirani zbog problema s putovnicama. Sav prihod s utakmice doniran je Centru za inkluzivnu podršku u Slavonskom Brodu. Tako je velika većina korisnika tog centra uz njihovu  predsjednicu Ljiljanu Bricu bila nazočna na ovoj utakmici.

Domaća Sloga iz Gromačnika za ovu utakmicu pojačala se za nekoliko svojih bivših igrača koji igraju u drugim klubovima kao što su: Ivan Brkić, Tvrtko Čengić, Stjepan Terić i Tomislav Bošnjaković, dok su izostali Stjepan Grabarević i član Oriolika Branimir Kokotović. U drugom poluvremenu igrali su upravo navedeni igrači kao i veteran Zoran Gruičić koji je postigao 2 gola.
 
Veterane iz Brazila u vodstvo je u 26. minuti doveo Wallace te je s tim rezultatom završilo prvo poluvrijeme. U tom periodu domaća Sloga je kod 0:0 2 puta pogodila okvir gola te je ekipa iz Gromačnika bila ravnopravna. Svakako da domaći trener  Bernard Breulj s igrom svoje momčadi u prvih 45. minuta može biti zadovoljan. U drugom poluvremenu igrač Sloge Petar Tomakić prešao je igrati za goste iz Brazila te je odmah u 48. minuti postigao pogodak za 2:0. Domaći nešto kasnije preko Ivana Brkića smanjuju na 2:1, a onda se Wallace nakon kornera dobro snašao za svoj drugi gol i vodstvo veterana iz Brazila s 3:1. U 75. minuti Roberto je precizan iz kaznenog udarca nakon što je Ivan Jurjević igrao rukom pred svojim golom, a onda je do kraja iskusni Zoran Gruičić s 2 gola smanjio na 4:3. Ovo je bila prva utakmica u kojoj su zajedno igrali otac i sin, Zoran i Mihael Gruičić.
 
Nakon Gromačnika veterani Brazila nastavit će svoj put po Hrvatskoj, pa će tako otići u Baranju u Beli Manastir, a nakon toga turneju završavaju u Opatiji.
                                                                                                                           

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema